Mobilitza't pel planeta

Divendres, 27 de setembre de 2019

Un compromís amb la vida
El món necessita una economia que procuri el bé comú, davant l’acumulació desaforada que crea pobresa i fa malbé el planeta.

CCOO de Catalunya apostem per l’economia sostenible, que busca l’equilibri dels ecosistemes i la cura de la natura davant l’esgotament dels recursos naturals i el risc per a la nostra supervivència. A la desregulació i al govern global no democràtic oposem una estratègia econòmica diversificada i equilibrada al territori que permeti un grau suficient de sobirania energètica i alimentària així com l’estabilització de la població. Tots els treballs hi han de ser reconeguts amb dignitat i amb drets: els productius, els de cura de les persones i dels béns comuns, els de cultura, els de convivència, els de comunicació i transport…

L’evolució tecnològica no ha d’augmentar els riscos ecològics, ans al contrari: ha d’estar al servei de la humanitat i, per tant, sotmesa a control polític. Exigim als poders públics i democràtics que facin polítiques econòmiques estratègiques com a motor d’aquest model d’economia real i solidària. Hem de considerar serveis bàsics el subministrament d’aigua, el gas, l’electricitat, la mobilitat pública i l’accés a l’habitatge.

Un compromís a cada empresa

CCOO es compromet a treballar empresa per empresa per aconseguir una transició justa en el camí cap a un planeta ple de vida i benestar, i actuarà per aconseguir:

  • L’increment de les energies renovables.
  • El reciclatge, la reparació i la reducció de residus a cada empresa.
  • Una política alimentària de quilòmetre zero, com a element de vertebració territorial i de lluita contra la intermediació abusiva.
  • La construcció d’infraestructures públiques sostenibles.
    Un pla de xoc en la inversió pública i privada per a la rehabilitació de l’habitatge amb criteris de sostenibilitat.
  • L’increment del transport col·lectiu.
  • Plans de mobilitat a les administracions públiques i a les empreses.
  • Plans de salut en el treball.

Un compromís amb la mobilització

Coincidint amb la lluita dels Fridays for Future i amb la Setmana Europea de la Mobilitat, CCOO de Catalunya participarà en diversos esdeveniments.

Feu clic per veure els actes pel planeta en els que participarà CCOO de Catalunya

Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies