SIGNATURA XII CONVENI ESTATAL D’EDUCACIÓ INFANTIL




El passat mes de Maig UGT i USO van signar el XXII Convenio Estatal de Educación Infantil mentre que CCOO no ho va fer.


CCOO no entén la decisió d’UGT d’avalar l’estancament de la precarietat en el sector. No entén que s’omplin la boca en defensa de l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC), que estableix que cap conveni estarà per sota dels 1.000 euros el 2020, i tot just començar renunciïn al que ells mateixos signen. No entén que convoquin jornades de vaga per al 8 de Març contra la precarietat laboral en sectors feminitzats i després acabin ajupint el cap davant la pressió patronal del sector més feminitzat de tots.

La Federació d’Educació de CCOO entén que la signatura del XII Conveni era una magnífica ocasió per a actuar conjuntament totes les organitzacions sindicals, especialment amb UGT i USO, en la cerca d’un gir que representés un canvi radical en les condicions laborals de milers de treballadores. Però no han sabut tenir altura de mires i no han sabut interpretar l’anhel de milers de treballadores de dir prou a una situació d’injustícia. Han preferit escoltar la veu d’una patronal que només defensa perpetuar els seus beneficis econòmics a costa de continuar mantenint la precarietat en el sector.



No només es tracta només d’una qüestió de condicions salarials sinó també de dignificar la tasca educativa d’un col·lectiu professional que té una jornada laboral més llarga que la resta del sector educatiu, que fa alguna cosa més que guardar infants i que treballa en un entorn econòmic complicat, amb moltes microempreses sovint subjectes a licitacions municipals canviants.


És per això que la Federació d’Educació de CCOO juntament amb la Federación de Enseñanza de CCOO vam fer una crida al conjunt de treballadores a fer VAGA el 21 de maig per protestar contra la signatura d’aquest conveni.




Malgrat tot això, la realitat és que el text està publicat al BOE de manera que, tot i que CCOO no ha signat el conveni, aquest s’està aplicant a totes les treballadores i per aquest motiu us posem l’enllaç del XII Convenio colectivo de centros de asistencia y educación infantil.