El Departament d’Educació retira la resolució de l’FP LOW COST

El Departament d’Educació retira la resolució de l’FP LOW COST

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya valoren positivament la retirada de la resolució per part del Departament d’Educació i la voluntat de concertar el model d’FP dual català

Per un model integrador i sostenible

La decisió del Departament d’Educació de deixar sense efecte la resolució de l’FP dual per al curs 2019-2020 suposa un pas en la direcció correcta: la de concertar aquelles lleis que afecten el conjunt dels treballadors i treballadores i el nostre teixit productiu, amb les organitzacions sindicals i patronals catalanes més representatives. Aquest és l’esperit de la Llei 10/2015, que es va aprovar amb un important consens de país, concretament, amb el 90 % del Parlament. Entenem que aquest és el marc en el qual es va constituir el passat febrer la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professional de Catalunya.

Com CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya hem traslladat en ocasions anteriors, aquesta concertació s’ha de complementar amb el diàleg, la consulta i la negociació en el marc de la Mesa Sectorial d’Educació, per tal de garantir que les propostes tinguin, pel que fa als aspectes organitzatius, l’entesa i l’acord dels professionals que constitueixen el principal actiu per garantir la qualitat de la formació professional a Catalunya. En aquest sentit, no podem sinó celebrar que, tal com vam exigir en la nota de premsa publicada el passat dimecres, es retirin els canvis curriculars proposats, i que s’hagi convocat la Mesa Sectorial d’Educació per recuperar un diàleg i un consens que són irrenunciables.

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya traslladem al Departament d’Educació, i al Govern de la Generalitat, la nostra disposició a continuar concertant un model d’FP dual català que satisfaci realment les expectatives i les necessitats de la gent jove a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball en unes condicions que garanteixin el seu dret al desenvolupament professional i a l’emancipació personal. Tan sols per aquesta via, des d’un diàleg social que faci valer les perspectives i demandes dels treballadors i treballadores, de les persones joves i del teixit productiu, serà possible construir un model d’FP dual integrador i sostenible, a l’altura de les demandes, les necessitats i les exigències de la societat catalana, i capaç de fer front als importants reptes als quals hem de fer front, com són la globalització i els canvis tecnològics constants.

Notícia a TV3:




Imatges de la concentració del 11 de juny davant del Departament: