Obliguem a rectificar al Departament d’Educació

CCOO i la resta de la Comunitat Educativa hem aconseguit que el Departament retirés la resolució 1706/2019 i la reforma curricular prevista pel curs vinent.

La Federació d’Educació de CCOO vam ser la primera en alertar  al mes d’abril
de la manca de consens i diàleg pel que fa al desplegament de l’FP Dual i dels currículums de l’FP Inicial i dels cicles artístics.

La mobilització i la pressió exercida des de diferents àmbits (sindicats, alumnat, famílies, centres educatius…) ha aconseguit aquesta primera victòria.
El Departament va anunciar que al juliol s’iniciarà la interlocució social, en meses tècniques de treball, per definir la reforma curricular de l’FP inicial amb diàleg i consens com havia demanat CCOO.

Serem presents en tots els àmbits legítims de representació de la classe treballadora: del professorat de l’FP inicial als centres públics i concertats, del professorat a l’FP per a l’ocupació i de l’alumnat aprenent a les empreses i entitats.

Hem traslladat al Departament d’Educació la necessitat de renovar l’Acord d’FP del 1999 per la millora de les condicions laborals i la qualitat educativa a l’FP. Cal també constituir la Mesa Tripartita de l’FP concertada, amb sindicats, patronals i Departament, per tal de garantir la millora de les seves condicions laborals i negociar un nou conveni per les treballadores de la formació contínua, en lluita des del 2008.


Barcelona , 13 de juny del 2019



Enllaços a comunicats i manifestos de suport



Comunicat conjunt CCOO i UGT retirada resolució dual