La comunitat educativa de la Barceloneta aconsegueix aturar l’Institut Escola

La comunitat educativa de Barceloneta aconsegueix aturar l’Institut Escola

La comunitat educativa de Barceloneta aconsegueix aturar l’Institut Escola, amb el suport de moltes persones, associacions i col·lectius, entre ells CCOO Educació, participant en la campanya #NoInstitutEscolaBarceloneta.

CCOO Educació va donar suport a aquest campanya i des de CCOO també va denunciar aquesta situació, per la continuïtat dels tres centres de la Barceloneta.

Cal indicar també que aquest tres centres ja tenen projectes propis i que caldrà fer seguiment de la inversió de les administracions en aquest centres educatius.

Aquest és el comunicat conjunt:

La comunitat educativa de la Barceloneta hem aconseguit aturar l’Institut Escola.

El Consorci d’Educació de Barcelona i el Departament d’Educació han anunciat que descarten tirar endavant el projecte d’Institut Escola a la Barceloneta per la manca de consens de la comunitat educativa i del barri. L’administració proposa un treball transversal -encara per definir- amb els tres centres per aconseguir millorar la continuïtat dels infants en el seu pas de primària a secundària a l’Institut del barri i incrementar la visibilitat dels centres per millorar la matriculació a P3. També s’han compromès a iniciar les obres de l’Institut Salvat-Papasseit, amb una inversió de 2 milions d’euros perioditzada en 4 anys a partir del 2020.

Les AMPES/AFA de les escoles Mediterrània, Alexandre Galí i Institut Joan Salvat-Papasseit celebrem que la força de les famílies i la unió entre les entitats del barri hagi pogut frenar el que hauria estat una pèrdua de projectes educatius de qualitat i l’oferta de batxillerat a la Bareloneta. Tot i això, volem deixar clar que estarem alerta mentre no tinguem damunt la taula i ben definits els plans que l’administració proposa per l’educació a la Barceloneta.

Els centres tindran la nostra mà estesa, com sempre per treballar plegats en la millora dels projectes educatius.

Les AMPES/AFA vam aprofitar la reunió al Consorci per lliurar les més de 6.000 signatures recollides contra el projecte d’Institut Escola.