Estades en empreses tipus B

Estades en empreses tipus B – professorat d’FP
CURS 2019/2020

El Departament no incrementa el nombre de places i es manté en el mínim que estableix l’art. 4 de l’ORDRE EDC/458/2005, de 30 de novembre, per la qual es regulen les estades de formació del professorat de formació professional a empreses i institucions, 100 places per al professorat de centres públics i 20 places per al professorat de centres privats sostinguts amb fons públics.


Des de CCOO hem reclamat repetidament l’augment de l’oferta de places d’estades a l’empresa en període lectiu, tenint en compte que és cabdal per l’actualització del professorat d’FP l’empresa, compta amb un panorama amb una escassa oferta formativa tècnica i didàctica, manca de recursos i de planificació de la formació del professorat PS i PT de Formació Professional.


Com en anys anteriors, l’inici de l’estada resta condicionat al nomenament i presa de possessió de la persona substituta, o bé a la seva incorporació. Tal fet ja ha provocat anteriorment haver d’ajornar l’inici d’estades en especialitats amb manca de personal a la borsa docent. CCOO veiem imprescindible l’acompanyament a les persones sol·licitants a l’hora de gestionar amb la direcció del centre el període de realització de l’estada, per la dificultat que de vegades comporta l’encaix amb el ritme de l’empresa i alhora poder ser substituït o substituïda com s’havia previst.

Sol·licituds: del 7 de novembre al 6 de desembre de 2019
http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/formacio/estades-formacio-empreses-institucions/
Inscripció: a través de la inscripció a l’activitat formativa corresponent i tramesa de la documentació a través d’e-Valisa.
Nombre de places i durada de les estades:

  • 100 per professorat de centres públics (30 de dues setmanes de durada, 35 de 3 setmanes i 35 de 4 setmanes)
  • 20 per professorat de centres concertats (6 de dues setmanes de durada, 7 de 3 setmanes i 7 de 4 setmanes)
    En total 120 places tipus B (amb substitució).
    Tipus: individual o de grup.
    Reserva i prioritat en l’adjudicació per al professorat de centres públics: 20% de places per al professorat interí i el 50% de les places a projectes relacionats en l’alternança en l’FP.
    Per l’adjudicació de places, pel que fa a les sol·licituds individuals es donarà prioritat a les persones sol·licitants que prèviament no hagin gaudit de cap estada formativa de tipus B.
    Prioritat en l’adjudicació per al professorat de centres concertats: es donarà prioritat a les persones sol·licitants que prèviament no hagin gaudit de cap estada formativa de tipus B.