Instruccions per a la participació de les persones treballadores, el 10 de novembre

El proper diumenge 10 de novembre de 2019 hi ha convocades eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Totes les persones treballadores de Catalunya tenen dret als permisos laborals corresponents per  exercir el seu dret de participació, ja sigui com a persona votant, membre de mesa, persona interventora, persona apoderada, o persona candidata.

Aquests permisos estan regulats en l’Ordre TSF/190/2019 del 29 d’octubre, publicat al DOGC el 24 d’octubre de 2019

 Permís per anar a votar: (no recuperable i retribuït si coincideix amb jornada laboral)

  • Permís de 4 hores durant la jornada de votació per a aquelles persones que el dia 10 de novembre els toqui treballar en jornada completa que coincideixi totalment amb la jornada de votació.
  • Permís de 2 hores durant la jornada de votació per a aquelles persones que el dia 10 de novembre els toqui treballar amb coincidència parcial de més de dues hores i menys de quatre amb la jornada
  • S’ha de reduir proporcionalment la durada del permís esmentat a les persones treballadores que el dia de la votació facin jornada inferior a la completa.
  • Les persones treballadores que tinguin una jornada, l’horari de la qual no coincidexi ni totalment ni parcialment amb els dels col.legis electorals, no tenen dret a cap permís.

Permís per a les persones membres (president i vocals) de mesa electoral i per a les persones interventores: 

  • Permís jornada completa permís de les 5 primeres hores de la jornada laboral del dia següent.

Permís per a les persones apoderades:

  • Permís jornada completa el dia de les eleccions.