CCOO i UGT reclamen la retirada de la resolució que regula l’FP dual

Demanem negociació i diàleg

CCOO i UGT reclamen la retirada de la resolució que regula l’FP dual


En espera que es publiqui la resolució concertada sobre formació professional (FP) dual amb els sindicats més representatius de Catalunya, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya manifestem:


1. Que tal com s’ha defensat en el marc de la unitat sindical i a la plataforma Defensem l’FP, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya demanem l’aturada de la Resolució EDU/1076/2019, de 24 d’abril, i la publicació de la resolució esmenada que es va concertar el passat dimarts i que elimina qualsevol referència als canvis curriculars i que aporta millores importants a la situació dels aprenents i dels professionals.


2. Que els canvis curriculars que s’han publicitat perjudiquen i traslladen confusió al conjunt del sector de l’FP, tant en l’àmbit públic com en el privat. A través d’unes orientacions enviades als centres els dies 30 i 31 de maig, el Departament d’Educació pretén que s’apliquin uns canvis curriculars a partir del curs vinent tot i incomplir clarament els decrets que estableixen els currículums i les hores mínimes de cada mòdul professional dels diferents cicles formatius.


3. Que, per aquesta raó, CCOO i UGT sol·licitem al Departament d’Educació la retirada d’aquestes orientacions i de qualsevol modificació curricular no consensuada amb les organitzacions que representen als professionals de l’FP pública i privada.


4. Que es procedeixi a la convocatòria urgent d’una mesa sectorial d’FP, l’espai legítim de les negociacions de les condicions laborals del professorat i de l’organització curricular, amb l’enviament, amb caràcter previ, dels documents i propostes que es vulguin presentar.


DEMANEM negociació i diàleg entre totes les parts afectades, i ara més que mai, unitat sindical.


REFERÈNCIES i CITES:

  • http://consellfp.gencat.cat/web/.content/home/consellcataladfp/el_consell/normativa/Comissio_Rectora/AGComissioRectora.pdf
  • http://consellfp.gencat.cat/ca/detalls/Article/llei_fqp_2015
  • http://consellfp.gencat.cat/web/.content/home/consellcataladfp/arees-actuacio/llei-fqp-2015/llei-fp-10.2015-novetats.pdf