REDUCCIÓ DE JORNADA PER CONCILIACIÓ DEL PERSONAL EDUCADOR

Des de CCOO us volem informar de la nova circular per la Conciliació Familiar del personal de les Escoles Bressol de l’IMEB.

El passat Dimecres 5 de Juny vam tenir una reunió a l’IMEB en la que se’ns van comunicar la intenció d’aquest d’establir una nova regulació del permís de reducció de jornada per conciliació familiar, amb aquesta circular:
” 2.6 La reducció es realitza sobre la jornada diària, de dilluns a divendres aplicant-se a l’entrada o la sortida. L’horari haurà d’incloure activitats d’atenció als infants i gestió proporcionalment a la jornada de treball, adequant-se a les necessitats del servei”. 
 El principal canvi, i amb el que a CCOO no estem d’acord, és la supressió de la jornada compactada en jornades senceres de treball (en dies sencers). Es a dir, que si fins ara es podia escollir si amb la reducció es volia treballar només tres dies a la setmana, amb aquesta nova regulació s’hauria de treballar tots cinc.
  
Des de Comissions vam manifestar a la  reunió el nostre desacord sobre la supressió d’un dret que teníem a les Escoles Bressol. Aquesta circular no vetlla per a conciliació familiar i laboral reals de les treballadores. 
Vam demanar que ens donessin una explicació sobre aquest canvi  i cap de les explicacions que ens van donar des de l’Administració no justificaven aquesta vulneració dels nostres drets.
Vam proposar la possibilitat d’establir criteris de compactació de jornada en dies sencers a fi de mantenir aquesta possibilitat i alterar el mínim possible el funcionament de les escoles i dels infants. Com no ens vam posar d’acord amb l’Administració, des de CCOO ens vam dirigir a l’Ajuntament per poder aturar aquesta circular.

El divendres, 14 de juny de 2019, l’administració ha publicat a la Gaseta Municipal la retallada dels nostres drets de conciliació familiar. CCOO farem tot el que estigui en les nostres mans per revertir aquesta situació.