CCOO i UGT reclamen la retirada de la resolució que regula l’FP dual

CCOO i UGT reclamen la retirada de la resolució que regula l’FP dual

Demanem negociació i diàleg

A l’espera que es publiqui la resolució concertada sobre Formació Professional (FP) Dual amb els sindicats més representatius de Catalunya, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya manifestem:

1- Que tal i com s’ha defensat en el marc de la unitat sindical i a la plataforma Defensem l’FP, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya demanem l’aturada de la Resolució EDU/1076/2019, de 24 d’abril i la publicació de la resolució esmenada que es va concertar el passat dimarts i que elimina qualsevol referència als canvis curriculars i aporta millores importants a la situació dels aprenents i dels professionals.

2- Que els canvis curriculars que s’han publicitat perjudiquen i traslladen confusió al conjunt del sector de l’FP, tant en l’àmbit públic com en el privat. A través d’unes orientacions enviades als centres els dies 30 i 31 de maig, el Departament d’Educació pretén que s’apliquin uns canvis curriculars a partir del curs vinent tot i incomplir clarament els Decrets que estableixen els currículums i les hores mínimes de cada mòdul professional dels diferents Cicles Formatius.

3 – Que, per aquesta raó, CCOO i UGT sol·licitem al Departament d’Educació la retirada d’aquestes orientacions i de qualsevol modificació curricular no consensuada amb les organitzacions que representen als professionals de l’FP pública i privada.

4 – Que es procedeixi a la convocatòria urgent d’una mesa sectorial d’FP, l’espai legítim de les negociacions de les condicions laborals del professorat i de l’organització curricular, amb l’enviament, amb caràcter previ, dels documents i propostes que es vulguin presentar.

DEMANEM negociació i diàleg entre totes les parts afectades, i ara més que mai, unitat sindical.

REFERÈNCIES i CITES: