CCOO de Catalunya reclama un necessari acord d’esquerres i plurinacional per formar un govern de progrés

CCOO de Catalunya reclama un necessari acord d’esquerres i plurinacional per formar un govern de progrés

Amb els resultats de les eleccions general del 10 de novembre

Els resultats de les eleccions generals que van tenir lloc ahir diumenge, 10 de novembre, tornen a deixar unes Corts Generals molt fragmentades, amb canvis en la composició de forces dins dels blocs polítics progressista i conservador. En qualsevol cas, aquestes eleccions deixen una nova majoria progressista al Congrés dels Diputats, però aquesta majoria ara és més precària que la sorgida de les eleccions del 28 d’abril, mentre que el bloc de dretes es reforça, malgrat el daltabaix de Ciutadans.

Per a CCOO de Catalunya, la repetició electoral ha reiterat la necessitat d’un acord d’esquerres i plurinacional. El resultat ha mostrat la desafecció de la ciutadania amb la política pel bloqueig institucional i polític que es pateix des de fa massa temps i això s’ha traduït en menys participació i en el reforçament de l’extrema dreta com a tercera força política a costa de la caiguda lliure de Ciutadans. CCOO alerta d’aquest resultat i destaca que no hi pot haver una normalització democràtica de la participació de la xenofòbia, l’homofòbia, el masclisme i el neofeixisme. Tampoc de la utilització del sentiment anticatalà. CCOO fa una crida a no blanquejar el feixisme i a combatre’l.

CCOO de Catalunya destaca que a Catalunya l’esquerra guanya amb escreix, fet que obliga als partits de signe progressista a trobar un marc de negociació que trenqui el bloqueig institucional i polític que es viu a Catalunya des de fa massa anys.

CCOO considera que l’agenda social és la que ha protagonitzar el debat d’investidura per constituir un necessari govern de progrés. I són molts els temes que configuren aquesta agenda social i que cal abordar amb urgència, com la reforma laboral, les pensions, l’habitatge, la protecció social, la política fiscal, el canvi de model productiu, les polítiques energètiques i climàtiques, les transformacions digitals i tecnològiques, els reptes demogràfics, la feminització de la societat o les polítiques per a joves.

El sindicat reitera que és hora de la responsabilitat política. CCOO recorda que la classe treballadora d’aquest país no està en condicions de deixar passar més temps en la constitució d’un govern amb un programa progressista i una majoria viable per dur-lo a terme. El moviment sindical serà exigent i proactiu amb aquest objectiu perquè hi ha molt en joc. Sobretot, no seguir eixamplant l’extrema dreta i al mateix temps impulsant polítiques socials que ofereixen expectatives de futur a amplis sectors de la nostra societat que viuen fortament precaritzats i amb una gran inseguretat.