CCOO convoca movilitzacions contra la precarització del Conveni de Centres d’Assistència i Educació Infantil

CCOO convoca mobilitzacions contra la signatura del Conveni Col·lectiu de Centres d’Assistència i Educació Infantil

Demà dissabte, 11 de maig, a les 11.30 h, a la Pl. Sant Jaume de Barcelona


La Federació d’Educació de CCOO, com a sindicat majoritari al sector dels centres d’assistència i educació infantil, vol denunciar la situació de precarització que comportaria la signatura del XII Conveni de Centres d’Assistència i Educació Infantil.

Segons aquesta proposta acceptada per les patronals i pels sindicats USO i UGT, les educadores passarien, de cobrar un miserable salari brut de 837,66 euros i un complement específic de 43,54 euros, a cobrar una remuneració total de 930 euros.

CCOO no entén la decisió d’UGT d’avalar l’estancament de la precarietat en el sector. No entén que s’omplin la boca en defensa de l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC), que estableix que cap conveni estarà per sota dels 1.000 euros el 2020, i tot just començar renunciïn al que ells mateixos signen. No entén que convoquin jornades de vaga per al 8 de Març contra la precarietat laboral en sectors feminitzats i després acabin ajupint el cap davant la pressió patronal del sector més feminitzat de tots.

La Federació d’Educació de CCOO entén que la signatura del XII Conveni és una magnífica ocasió per a actuar conjuntament totes les organitzacions sindicals, especialment amb UGT i USO, en la cerca d’un gir que representés un canvi radical en les condicions laborals de milers de treballadores. Però no han sabut tenir altura de mires. No han sabut interpretar l’anhel de milers de treballadores de dir prou a una situació d’injustícia. Han preferit escoltar la veu d’una patronal que només defensa perpetuar els seus beneficis econòmics a costa de continuar mantenint la precarietat en el sector.

Plenament conscient de la dificultat del moment, CCOO ha decidit continuar tenint un paper cohesionador de les treballadores del sector posant en marxa una resposta contundent en defensa d’unes condicions laborals dignes del segle XXI. Des del convenciment que la mobilització és l’instrument que pot representar un punt d’inflexió en la situació actual, CCOO fa una crida al conjunt de treballadores a dir PROU PRECARIETAT! Per això, convoca concentració demà dissabte, 11 de maig, a les 11.30 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.