Aclariments respecte la targeta sanitària “Programes interès sanitari DS”

Aclariments respecte la targeta sanitària “Programes interès sanitari DS”


Ens heu fet arribar diferents consultes sobre la targeta sanitària que l’ICS està fent  arribar a alguns funcionaris de carrera, tot i haver escollit atenció sanitària en entitats privades. 

Prèvia

Com tothom sabem, el funcionariat de carrera està en MUFACE, que els facilita a aquests i al les persones beneficiàries la prestació sanitària, la prestació farmacèutica i altres prestacions socials (enllaç

En el cas de la prestació sanitària aquesta pot ser facilitada a través de l’ICS o d’entitats privades concertades. Com sabem, cada any hi ha dos períodes (gener i juny) per poder escollir quina és l’entitat que volem ens faciliti aquesta prestació sanitària.


Quina targeta  està enviant l’ICS a alguns mutualistes?

La targeta que està distribuïnt l’ICS entre els i les mutualistes està dins dels  “Programes interès sanitari DS”, com s’explica a l’escrit que acompanya la targeta. 



Què és aquest programa?

Aquest és el nivell mínim de cobertura sanitària que s’aplica per defecte a tota persona adulta empadronada a Catalunya.


A qui assignen aquest nivell de cobertura?

a) A les persones empadronades a Catalunya que no tenen la condició d’assegurades o beneficiaries del Sistema Nacional de Salut

b) A les persones que estan afiliades a les entitats Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat (MUFACE), Mutualitat General Judicial (MUGEJU) o Institut Social de les Forces Armades (ISFAS) i que escullen rebre l’atenció sanitària en els centres sanitaris privats.


Quines prestacions assegura aquest nivell?

Si us assignen aquesta cobertura, la xarxa sanitària pública us assegura només les prestacions dels programes sanitaris d’interès per a la salut pública que estableix el Departament de Salut com són l’atenció a les drogodependències; la prevenció i l’atenció a la sida/infecció per VIH; la prevenció i el control de les infeccions de transmissió sexual; el programa infància amb salut incloses les vacunacions; la prevenció i el control de les malalties transmissibles, com la tuberculosi, l’hepatitis, la meningitis, etc.; el programa d’atenció de l’embaràs i els cribratges relacionats;  la prestació farmacèutica adequada als programes, i també altres programes que determini el Departament.


I la resta de prestacions?

La resta de prestacions sanitàries són les que hi ha previstes a la cartera de serveis que es poden trobar a la web de MUFACE. Aquestes les  facilita l’entitat que els i les mutualistes escollim cada any (enllaç).


Més informació: CatSalut