CCOO dóna suport a les mobilitzacions juvenils en defensa de l’adopció immediata d’iniciatives contra el canvi climàtic


El moviment Fridays for Future, iniciat a l’agost de 2018 per una estudiant sueca de 15 anys, Greta Thunberg, va arribar a Espanya el 18 de gener, quan tres estudiants de Girona van realitzar una asseguda simbòlica davant les dependències de la Generalitat exigint mesures per a frenar el canvi climàtic. En les últimes cinc setmanes, han passat de tres a més de cinquanta persones i les concentracions s’han estès a altres ciutats.

Els estudiants estan fent vaga i manifestant-se exigint la declaració de l’Estat d’Emergència Climàtica i una campanya per a educar a la societat sobre la gravetat del canvi climàtic en curs i sobre les mesures urgents que són precises adoptar. Així, a les concentracions que han començat a celebrar-se cada divendres en ciutats de tot el món, s’ha sumat la convocatòria internacional d’una vaga estudiantil en el marc d’una gran mobilització per al pròxim 15 de març, en la qual s’exigirà als diferents governs que prenguin mesures per a lluitar contra el canvi climàtic.

L’avanç cap a un desenvolupament sostenible constitueix l’eix d’unes mobilitzacions que CCOO recolza plenament perquè no es demori ni un minut més l’adopció de polítiques públiques encaminades a frenar el canvi climàtic abans que sigui massa tarda.

Com els impulsors del moviment han expressat, “comptem amb els recursos suficients per a evitar que l’escalfament global superi 1,5 °C, però es necessita un esforç sense precedents. Si no es frena l’augment de la temperatura, les conseqüències per a les persones, la fauna i la flora seran irreparables. És tasca a resoldre ara o mai”.

CCOO, a través de les seves secretaries confederals de Joventut i Noves Realitats del Treball i de Medi Ambient i Mobilitat, fa seves les reivindicacions del moviment juvenil iniciat a Suècia, i considera que són precisos canvis de gran abast i sense precedents en matèries d’energia, indústria, transport, agricultura, habitatge i ordenació urbana i territorial, entre altres.

A més, el sindicat manifesta el seu absolut suport a les concentracions que ja s’estan celebrant en diverses ciutats del nostre país cada divendres, així com a la mobilització global del 15 de març. És el planeta el que està en joc, i amb ell les condicions de vida i de treball de les generacions presents i futures.


image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.