Aquest any la grip fa menys mal

Aquest hivern la grip ha arribat al nivell d’epidèmia
i pot ser que afecti moltes treballadores i treballadors universitaris, que es vegin
obligats a agafar la baixa per aquest motiu.
Us volem recordar que, gràcies a l’acord signat per CCOO i UGT el 16 de juny del 2017 a la Mesa General de la Funció
Pública s’han ampliat els  supòsits
d’Incapacitat Temporal  amb la percepció
del 100% de les retribucions
. Aquest acord no incloïa directament a les universitats, però fruit de la nostra insistència va quedar recollit a la normativa que va aprovar la Generalitat en compliment de l’acord.
Així, el Decret Llei 4/2017, de 18 de juliol, de modificació del règim de millores de la prestació econòmica d’incapacitat temporal del personal al servei de l’Administració de la Generalitat, del seu sector públic i de les universitats públiques catalanes, pel que fa a la grip, estableix la percepció del 100% de les retribucions en
el cas de malalties de declaració obligatòria recollides a l’annex 1 del Reial Decret 2210/1995 de 28 de desembre, modificat per l’Ordre SSI/445/2015, de 9 de març (BOE núm 65 de 17 de març de 2015) que cita explícitament la grip al número 23 del seu llistat.
L’acord de 16 de juny, també regula altres
avenços que podeu trobar resumits gràficament aquí. Des de CCOO hem forçat a la Mesa d’universitats a entomar la seva aplicació al nostre sector i es van concretar unes primeres passes a la darrera reunió del curs passat. Continuarem posant fil a l’agulla, per assegurar el compliment íntegre i continuar treballant per la millora de les nostres condicions de treball.