Telèfons mòbils als centres educatius?

Apostem per l’autonomia
pedagògica en funció de les diferents realitats i el reforç de la formació i
coordinació del personal educatiu

Una de les qüestions que ha estat objecte de polèmica en aquest inici de curs, ha estat l’anunci de la Ministra d’Educació de prohibir la utilització dels telèfons mòbils als centres educatius, a l’estil de que s’ha legislat a França.
Des de la Federació d’Educació de CCOO considerem que les normatives de funcionament dels centres no poden ser generalitzades, i que aquests, fent ús de la seva autonomia pedagògica, estan plenament capacitats per prendre aquestes decisions en funció de les edats, els estudis, la situació socio-econòmica de l’entorn…
Els aparells electrònics, com els telèfons mòbils, s’estan utilitzant en el dia a dia de molts centres però s’ha de tenir en compte que podrien incrementar les desigualtats entre el seu alumnat, en funció de l’accés als mateixos. Al mateix temps, les xarxes socials a les que es poden accedir des d’aquests dispositius, són font de conflicte, però, la prohibició del seu ús durant l’horari lectiu, no impedirà que aquests conflictes es produeixin i puguin acabar repercutint en el centre educatiu.
La funció educadora dels nostres centres requereix que es formi el personal educatiu, així com les famílies i l’alumnat, en la utilització adequada de les xarxes socials i en la resolució dels conflictes que es puguin donar. Aquesta nova funció educativa, fa més necessari encara la reduccions de les hores d’atenció directa a l’alumnat per part del personal educatiu, tant per a la seva formació com per a la coordinació amb la resta de personal del centre, tant i com venim reclamant des del nostre sindicat. Així ho manifestarem al Consell Escolar de Catalunya responent a la petició que en aquest sentit ha fet arribar el Conseller d’Ensenyament.