Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent

26/11/2018

Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent

El passat divendres 23 de novembre a la mesa sectorial el Departament ens ha plantejat les següents qüestions:

Oposicions

El Departament proposa finalment un  canvi de calendari i d’ordre de les proves tal com va explicar a l’anterior mesa. Per tant la defensa de la programació i la unitat didàctica passaran a ser la primera prova de la fase d’oposició. Aquest mesura va ser una proposta dels sindicats de la mesa  que finalment el Departament ha acceptat entenent que és una millora qualitativa del procés.També accepten la proposta de la part sindical de poder reclamar al final de cada prova i no al final de la fase d’oposició.

CCOO hem argumentat el nostre posicionament respecte al calendari i l’ordre de les proves  en base també a una enquesta que han respòs mes de 2500 treballadores i treballadores.

CCOO hem demanat que el procés s’iniciï a principis de juny ,garantir la incorporació a 1 setembre del 2019 com a funcionaris en pràctiques i alterar l’ ordre de les proves. I insistim al Departament que especifiqui molt clarament els  criteris de correcció.

La resposta del Departament és que amb aquest canvi metodològic no es pot garantir la presa de possessió com a funcionaris en pràctiques l’ 1 de setembre del 2019, i per tant no poden donar compliment a la nostra petició. Les proves s’iniciaran al mes de juny i la fase d’oposició acabarà a finals de juliol. La fase de concurs s’iniciarà al setembre i s’espera que a l’octubre ja hagi acabat tot el procés. Per tant les persones que aprovin tot el procés seran nomenades funcionaris en pràctiques el setembre del 2020. 

Sobre els temaris el Departament diu que facilitarà elements de contextualització per evitar anacronismes referents a normativa obsoleta.
Un possible calendari seria convocar la acte de presentació el 15 juny i l’ inici de les proves el 22 juny. Tot això es concretarà en la convocatòria que es farà al desembre.

CCOO hem demanat que a la Prova pràctica es permeti portar el  material necessari perquè no es converteixi en un exercici memorístic,  ja que es busca que siguin el més competencial possible. El Departament  estudiarà aquesta possibilitat i mostra força acord amb l’argumentació de CCOO.

CCOO, entenem que la lluita contra la temporalitat i la incertesa que pateix el personal interí i substitut exigeix garantir el compliment de l’acord signat el 16 de juny per CCOO per reduir fins al 8% la taxa d’interinitat, garantint un lloc de treball estable, en millors condicions i amb independència de criteris subjectius i arbitraris. Per això, ens alegrem que es vagi complint amb l’acord que ho possibilita i la propera convocatòria respondrà a aquesta intenció
CCOO recordem que hem de parlar d’un pacte de continuïtat per les persones majors de 55 anys i/o amb més anys de docència. 


Baixes al 100% i indisposicions 

Ja aconseguit el 100% de retribució en cas d’IT gràcies a l’acord de CCOO el Departament ens informa que Funció pública vol reprendre les negociacions amb els sindicats pel tema de les absències per motius de salut. Per tant esperaran a la negociació en aquest àmbit per fer una proposta més concreta.

Agraïm la teva confiança i et recordem que amb tú tenim més forca: