El ministeri d’Educació no compleix l’acord de millora de l’ocupació

CCOO denuncia que el Ministeri d’Educació no compleix l’Acord per a la millora de l’ocupació i impulsarà mobilitzacions

Reivindica proves no eliminatòries i més pes de l’experiència
Sense un model extraordinari d’accés a la funció docent, el sindicat denuncia que no s’està complint l’Acord per a la millora de l’ocupació ni s’està reconeixent el treball realitzat durant els anys de retallades en educació. CCOO treballarà amb les diferents organitzacions i associacions per dissenyar una mobilització contra la intenció del Ministeri d’Educació (MECD) de donar per tancat les modificacions al RD 276/2007.
El 29 de març es va signar l’Acord per a la millora de l’ocupació en la funció pública que s’havia de concretar en les diferents administracions. Aquest acord pretén reduir la temporalitat al 8% revertint les polítiques de retallades que han aplicat en matèria d’ocupació els Governs del Partit Popular i el PSOE des de l’inici de la crisi. 
CCOO, signant de l’acord, va ser clar en relació a la seva concreció en l’àmbit educatiu i va exigir un model extraordinari que introduís mesurades que afavorissin la consolidació de l’ocupació en la funció pública docent, on un de cada quatre professors/as són temporals. El sindicat va argumentar en les taules de negociació que en anteriors ofertes d’ocupació pública de caràcter extraordinari, com va ocórrer amb l’aplicació de la LOGSE o la LOE, es van habilitar models extraordinaris molt similars al plantejat i que, negar-se a posar-ho en pràctica era un clar exemple de no voler complir amb l’Acord.
Per al sindicat, han d’impulsar-se mesures que afavoreixin que totes les persones que no han pogut obtenir la plaça com a conseqüència de les retallades en ocupació i la limitació de la taxa de reposició, puguin veure reconegut el seu treball en el nou escenari d’àmplia oferta d’ocupació pública.
Entre les iniciatives que el sindicat va proposar està la configuració d’una fase d’oposició, amb proves no siguin eliminatòries, de manera que es pugui fer una avaluació global dels coneixements i les competències pedagògiques de les persones aspirants. A més, una fase d’oposició amb proves no eliminatòries limita que es configuri un accés més basat a eliminar aspirants que a valorar les seves actituds i aptituds.
Així mateix, CCOO va plantejar un augment del pes de l’experiència en la fase de concurs, que actualment és d’un 9,9%, i que en la Disposició Transitòria del RD 276/2007 era d’un 16% i, segons les sentències del Tribunal Constitucional, pot elevar-se fins al 45%.
El MECD ha posat en dubte la legalitat de les propostes, alguna cosa que CCOO ha rebatut amb un informe jurídic, i ha pretès donar carpetada a aquestes reivindicacions amb una minsa negociació, rebutjant les propostes. Per això, CCOO denuncia la nul·la predisposició del Ministeri per complir l’Acord per a la millora de l’ocupació.
CCOO es va mobilitzar contra el tancament en fals de les negociacions tancant-se a la seu del Ministeri d’Educació i va convocar mobilitzacions en les diferents comunitats autònomes com a rebuig. Ara treballarà amb les diferents organitzacions i associacions plantejant noves mobilitzacions que facin front a l’intent del MECD de no establir un model extraordinari i incomplir l’Acord.