CCOO diu no al xantatge del Govern.

Prou incompliments i excuses.

CCOO diu no al xantatge del Govern.

Avui, 20 de juliol ha finalitzat sense acord la Mesa General de negociació de les condicions laborals dels empleats i empleades públiques de la Generalitat de Catalunya.

La major part de les demandes plantejades per CCOO eren: 
  • Concrecions d’allò que ja havíem signat a la Mesa General de l’Estat: pagament del 100% del salari en tots els casos de baixa per IT, increment salarial de l’1,50% per a tot l’any 2018, més un 0,25% amb efectes 1 de juliol i negociar un increment addicional del 0,2%.
  • Revertir retallades que només han recaigut sobre les treballadores i treballadors amb condicions laborals vinculades a la Generalitat de Catalunya: restitució de les pagues extres de 2013 i 2014.
Malauradament l’Administració catalana no ha volgut concretar l’aplicació dels increments salarials i ha demanat un xec en blanc als sindicats que CCOO no donarem. Pitjor encara ha estat l’intent de lligar les pujades retributives al manteniment del càstig econòmic per les companyes i companys malalts.
Aquesta actitud és, no només un greu motiu de preocupació per a les forces sindicals, sinó un greuge comparatiu important per a les treballadores i treballadors als quals representem. Un greuge que se suma a d’altres com la supressió d’una de les pagues extres de 2013 i 2014 que han recaigut exclusivament sobre les persones treballadores que depenen de l’administració catalana.
CCOO fa una crida al Govern de la Generalitat a assumir les seves responsabilitats. Exigim:
  • Un acord de Govern que retorni el cobrament del 100% de les retribucions per tots els casos d’IT, amb caràcter immediat, i efectes retroactius des de la signatura de l’acord estatal.
  • El cobrament immediat de l’1,75% i dels endarreriments corresponents.
  • La negociació de l’increment addicional del 0,2% de la massa salarial.
  • La calendarització del retorn de les pagues extres del 2013 i 2014, per fer-ho efectiu en la seva totalitat durant l’any 2019.
  • L’obertura d’un veritable procés negociador que permeti recuperar allò que ens vam arrabassar amb les retallades i millorar les nostres condicions de treball (jornada, conciliació, estabilització…) tal com estan fent moltes altres administracions. 
Per la nostra part, reiterem la voluntat d’arribar a acords i anunciem que des dels primers dies de setembre començarem a convocar assemblees i mobilitzacions entre el personal afectat per assegurar el compliment de les lleis i la restitució dels nostres drets.