A la nòmina d’abril: Recuperació de la resta de la paga del 2012

A la nòmina d’abril: Recuperació de la resta de la paga del 2012

El pagament del 20% de la paga extra de 2012 havia d’abonar-se el passat 30 de març, segons l’acord al que va arribar la taula de negociació i que va ser aprovat en el Parlament.

El pagament es va retardar pels problemes tècnics, però faltava un tràmit parlamentari per donar llum verda al decret llei del Govern central. Aquest tràmit, que havia de superar-se en el ple del dijous 5 d’abril, va quedar en l’aire.

CCOO desaprova que els treballadors i treballadores de la Generalitat siguem moneda de canvi en la baralla política. Encara se’ns deu als treballadors i treballadores públics catalans el 20% de la paga extra de 2012 i la totalitat de les corresponents als anys 2013 i 2014, que no van cobrar a causa de les retallades. 

Malgrat tot això, després d’anys de reivindicació, s’ha aconseguit aquest any recuperar el que encara els deu l’Administració des de 2012. CCOO ahir dijous 5 d’abril, ens vam reunir amb membres del Parlament de Catalunya i vam pressionar a les autoritats estatals, obtenint finalment el compromís que a la fi d’abril s’abonarà el retorn del tram final de la paga de 2012: 

NOTA INFORMATIVA DE LA SECRETARIA D’ADMINISTRACIÓ I FUNCIÓ PÚBLICA SOBRE EL PAGAMENT, AQUEST MES D’ABRIL, DEL DARRER TRAM DE LA PAGA EXTRAORDINÀRIA CORRESPONENT A L’ANY 2012 (05.04.18)
La Secretaria d’Administració i Funció Pública informa que s’estan portant a terme totes les actuacions necessàries per fer efectiva en la nòmina del mes d’abril la part corresponent al darrer tram de la Paga extra de desembre de 2012, previst en el Decret llei 2/2018 de 9 de març. L’ajornament de la convalidació del Decret Llei en el Ple del Parlament d’avui per una qüestió interpretativa de caràcter formal no afecta al calendari previst.