Els drets laborals són drets humans

10-DESEMBRE: Taula-Debat “Els drets laborals són drets humans”

El 10 de desembre se celebra el dia dels drets humans per commemorar la Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH) adoptada el 1948 per Nacions Unides.

Amb motiu d’aquest dia, des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya us convidem a fer una breu reflexió sobre els drets humans laborals.  Els drets laborals, recollits en l’art 23 i ss. de la DUDH i en els Convenis de l’Organització Internacional del Treball així com també en els principals instruments de drets internacional, són part dels drets humans i, per tant, són inherents a tot individu i són essencial per garantir l’erradicació de la pobresa, la universalització del treball digne i la igualtat de gènere.  Però, els drets humans laborals també són els més vulnerats de manera silenciosa, especialment els que regulen les llibertats sindicals.

Per això, aquest any, volem, aprofitant aquesta fita, reivindicar els drets laborals com a drets humans i el lliure exercici de les llibertats sindicals com l’eina que els permet conquerir, exigir i garantir.

Per fer-ho organitzarem un acte central el dia 10/12 que girarà al voltant de “els drets laborals també són drets humans. Ser sindicalista una activitat d’alt risc a  l‘espai Assemblea de CCOO Catalunya  (Via Laietana, 16, Barcelona).

Presenta: 
Michela Albarello, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya.

Cloenda: 
Javier Pacheco, secretari General de CCOO Catalunya.

Participen:
Naima Hammami, secretària d’Internacional de la UGTT de Tuníssia.

Elisabeth Jiménez, responsable sector moda política industrial de CCOO Catalunya.

Miguel Ángel Sánchez, delegat de CCOO Catalunya a Burguer King.

David Álvarez delegat sindical de CCOO Catalunya a la corporació alimentària Guissona i responsable d’afiliació. 

Jaume Oliver secretari General de la Secció Sindical de CCOO Catalunya a Alliance Healthcare España S.A i president del Comitè d’Empresa Europeu del grup.

Modera:
Esther Caballé, directora de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya