CCOO signa l’acord que possibilita l’increment retributiu de 2018 i cobrar el 100% del salari en tots els casos de baixa per IT al personal de la Generalitat

En la reunió d’avui de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat, CCOO ha signat l’acord a què s’ha arribat per fer efectiu l’increment salarial del 2018 i que possibilita, a més, cobrar el 100% del salari en tots els casos de baixa per IT.
L’acord només recull aquests 2 punts per la manca de voluntat del Govern de la Generalitat de retornar d’una vegada als seus treballadors i treballadores les pagues extres del 2013 i 2014 i els altres drets que ens van ser arrabassats. Només s’han compromès a iniciar aquesta negociació a principi d’octubre, en el marc de les negociacions per al pressupost de 2019.
CCOO mantenim l’exigència que ens retornin les pagues i la resta de drets, de recuperar el poder adquisitiu perdut i millorar-lo, però no hem volgut deixar passar la possibilitat d’incrementar els salari aquest any en un 1,95% ni la de cobrar el 100% del salari en cas de baixa per IT, en tots els casos de baixa.
CCOO volem recordar que l’increment del 2018 i la millora en cas d’IT han estat possibles per un acord que CCOO vam signar amb el Govern de l’Estat (conjuntament amb altres sindicats) i que es va traslladar als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018. CCOO no volem perdre a Catalunya els beneficis d’aquest acord que hem liderat a l’Estat espanyol.
CCOO considerem una vergonya que la Generalitat de Catalunya sigui l’única administració de l’Estat que manté segrestades 2 pagues extres als seus treballadors/ores.
Alhora, CCOO ens neguem a ser l’única administració de l’Estat que no paga als seus treballadors/ores els 100% del salari en cas de baixa per IT. 150.000 persones de manera directa i més de 50.000 que se’n podran beneficiar posteriorment com a conseqüència d’aquest acord.
CCOO seguirem liderant la lluita per recuperar tot allò que és de les treballadores i els treballadors de la Generalitat, per la via de la negociació i per la via de la mobilització.
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.