La Federació d’Educació de CCOO s’ha reunit amb els representants de la comissió d’educació dels grups parlamentaris per reclamar la baixada de ràtios
Dimarts 24 d’ abril CCOO educació es va reunir amb els representants de la comissió d’educació de cada un dels grups parlamentaris per demanar el seu compromís polític per reduir gradualment les ràtios a totes les etapes i serveis educatius a partir del proper curs 2018-2019.
La Federació d’Educació de CCOO ha engegat una campanya exigint aquesta baixada de ràtios perquè és imprescindible per garantir una bona qualitat de l’educació, una veritable escola inclusiva i per evitar el tancament d’aules.
La Federació d’Educació de CCOO ha demanat que, de forma immediata, s’elabori la normativa corresponent per tal de reduir les ràtios de les aules catalanes gradualment, començant el curs vinent. CCOO no vol declaracions d’intencions que finalment no garanteixen el seu compliment.
Així, CCOO entén que a les noves aules d’infantil i primària, el màxim nombre d’alumnes haurà de ser de 20, a les de secundària obligatòria 25 i a les de postobligatòria 30, amb tots els desdoblaments necessaris per garantir la qualitat i la seguretat. Pel primer cicle de l’educació infantil també s’ha de produir una reducció de la ràtio, en la línia de les recomanacions europees, fins aconseguir 6, 9 i 15 alumnes per nivell. Igualment, el nombre d’alumnes a les aules dels Centres d’Educació Especial i als diferents Serveis d’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, s’ha de reduir respecte dels actuals.
Els grups parlamentaris han valorat positivament la demanda de CCOO educació i veuen possible treballar una proposta conjunta al Parlament.
Si vols donar suport a aquesta campanya tens totes les eines aquí, i recorda que pots signar a bit.ly/SignaBaixadaDeRàtios
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies