Treballem per reduir la temporalitat del personal interí/substitut

TREBALLEM PER REDUIR LA TEMPORALITAT, NO PER ESPANTAR EL PROFESSORAT INTERÍ

Balanç de les oposicions 2018

Malgrat que en cada procés d’oposicions ens trobem amb el mateix discurs per part d’algunes organitzacions sindicals, la realitat ens demostra que no és cert. No, no existeix cap ERO, ni massiu, ni encobert. No, els interins i interines  no marxen al carrer expulsats pels “de fora”. Així, El 87,53% de les persones que han aprovat era personal interí i substitut que actualment prestaven els seus serveis al Departament.

#FetsNoParaules

Després dels acords signats per CCOO amb el Govern de l’Estat i amb el Govern de la Generalitat, per reduir la temporalitat a l’Administració, el Dept. d’Ensenyament s’ha posat a treballar. No només amb la convocatòria de les prop de 2000 places anunciades amb anterioritat als acords, en un moment d’inexistència d’autogovern a Catalunya per l’aplicació del 155. També hem començat els treballs per ordenar les convocatòries necessàries per assolir reduir la interinitat fins al 8% l’any 2022. 
CCOO també treballem amb el Govern de l’Estat, insistint en la negociació  d’un model extraordinari d’accés. Han d’existir mesures que afavoreixin que totes les persones, que no han pogut obtenir la plaça com a conseqüència de les retallades en ocupació i la limitació de la taxa de reposició, puguin veure reconegut el seu treball durant els anys de majors retallades en aquest escenari d’àmplia oferta d’ocupació pública.

En aquest sentit proposem:

  • La configuració d’una fase d’oposició on les proves no siguin eliminatòries de manera que es pugui fer una avaluació global dels coneixements i les competències pedagògiques dels aspirants. Una fase d’oposició amb proves no eliminatòries limita que es configuri un accés més basat a eliminar aspirants que a valorar les actituds i aptituds d’aquestes persones.
  • També exigim a l’administració un pla de continuïtat pel personal docent amb més anys treballats i/o pels majors de 55 anys per garantir la plena estabilitat de totes les persones que ja treballen al Departament d’Ensenyament.
En aquestes oposicions de les 1.920 persones seleccionades, el 87,53% era personal interí i substitut. Això prova la falsedat de l’argument d’algunes organitzacions sindicals i d’associacions organitzades per advocats a la recerca de negoci, d’un “’ERO massiu” i d’expulsió d’interins.
De l’anàlisi de les persones que es presenten, es comprova que les persones amb més de 15 anys d’experiència i les que treballen des de fa molt poc, es presenten menys a les proves. Així, mentre que les persones amb més de dos anys i mig d’experiència docent i fins a 15 anys, es presenten en un percentatge entre el 40 i el 48%, les de menys de dos anys i mig d’experiència i les de més de 15 estan al voltant del 30%. A partir d’aquesta edat, el percentatge va baixant gradualment fins al 10%.
Si es compara el nombre de presentats i aprovats de cada franja d’edat amb el total de persones, es comprova com el professorat novell aprova molt menys les oposicions. A partir dels 5 anys d’experiència docent, el percentatge d’aprovats és superior sempre al de presentats, fins a arribar als 15 anys d’experiència, en els que aprova un percentatge semblant al de presentats.
Ets personal interí o substitut?
Vols estar al dia de:
  • Oposicions Docents
  • Cursos de formació
  • Especialitats convocades
  • Nomenaments telemàtics
  • Borsa docent/ Modificació de dades
  • Adjudicacions d’estiu