Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent

26/10/2018

Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent no Universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. 24 d’octubre de 2018

ACLARIMENT IT, CONCURS ESPECÍFIC I ALTRES


A la Mesa sectorial del dimecres 24 d’octubre, el Departament va presentar la primera resolució de concurs específic. Aquesta resolució proveirà amb caràcter definitiu les places de perfil de competència digital docent. CCOO ens hem posicionat sempre contraris a aquest sistema de provisió i, en el seu moment, ja vam fer les aportacions a la proposta, que no van ser tingudes en compte per l’Administració.  

Mentre el Departament no es faci enrere, CCOO seguirem aportant propostes de millora de com creiem que s’hauria de proveir els llocs de treball.

Els sindicats de Mesa, excepte la UGT, demanem la retirada d’aquesta resolució. CCOO davant la negativa del Departament a la seva retirada proposa millores perquè el concurs garanteixi la màxima objectivitat i transparència possible. Per tant, reclamem:

  • Una comissió avaluadora única centralitzada que vetlli per l’objectivitat rebutjant un concurs específic en cada centre.
  • Que la defensa del projecte es faci en acte públic.
  • Que el personal docent que formi part de la comissió sigui escollit amb vot secret.
  • Anul·lar l’entrevista.

I, a més a més, també demanem:

  • Que els mèrits no estiguin relacionats únicament amb el perfil sinó també amb l’especialitat amb la que s’accedeix.
  • La possibilitat de presentar el projecte fora del termini de presentació de les sol.licituds o d’ampliar aquest termini.
  • El reconeixement (com a mèrits/econòmic) de la tasca dels docents que formin part de la comissió avaluadora.

L’administració accepta tenir en compte, en els mèrits, tant el perfil, com l’especialitat i estudiar d’ampliar el termini per presentar el projecte.

La publicació de la resolució serà probablement el 9 de novembre i el termini de presentació de sol·licituds i del/s projecte/s es farà de manera telemàtica i començaria el 29 de novembre.

Només s’hi podran presentar les persones funcionàries de carrera del Departament d’Ensenyament amb una antiguitat mínima de dos anys i que compleixin els requisits. El concurs constarà de dues fases: una primera de valoració de mèrits que pot arribar a puntuar amb 60 punts i una segona fase de defensa d’un projecte i una entrevista davant d’una comissió avaluadora formada per un/a inspector/a, el/a director/a del centre i dos docents escollits pel claustre. La puntuació màxima d’aquesta segona fase serà de 40 punts.

Torn obert de paraules

  • CCOO insistim que s’ha d’aclarir com es gestionaran les indisposicions del personal docent.  L’Administració ratifica que les 30 hores han desaparegut i que tornem exactament a la situació anterior a 2012, en la que, si un docent es trobava malament durant 24 o 48h, podia absentar-se del lloc de treball, sense haver de demanar una baixa mèdica (només un justificant mèdic o una declaració responsable). Si, el tercer dia, el docent es continuava trobant malament, sí que havia de demanar la baixa i aquesta comptava des del primer dia d’absència. En tots els casos, gràcies a l’ acord signat per CCOO, es cobrava i es cobrarà el 100% del sou.

L’ Administració explica que, malgrat que les 30 hores han desaparegut, continuen apareixent a l’Atri i que, a més a més, s’ha enviat des de Funció Pública una nota, que no afecta al personal docent, i que indica que s’ha de demanar la baixa des del primer dia.

CCOO reclamem que s’enviï una nota clarificant el tema, perquè aquesta situació està generant molta confusió. L’Administració diu que ho parlaran amb Funció Pública i que creuen que aviat apareixerà a l’Atri la informació adient. CCOO insistim en la importància de què l’Administració informi correctament.

  • CCOO demanem informació sobre les dates de modificació de la borsa. El Departament diu que probablement el termini començarà el 29 d’octubre.
  • CCOO demanem que el Departament insisteixi al Consorci de Barcelona perquè posi els recursos necessaris per a millorar l’atenció al seu personal, els centres i les famílies. El Departament diu que ho farà.
  • CCOO demanem que la cinquena setmana de permís de paternitat no hagi de ser forçosament consecutiva. El Departament diu que és el millor per al servei. CCOO reclamem que se’n parli en una reunió de la Mesa.