Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent

08/11/2018

Resum de la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del Personal Docent

Dimecres 7 de novembre, a la mesa sectorial es van concretar les especialitats de la propera convocatòria d’oposicions. Tal com ja s’havia parlat en la mesa anterior sortiran totes les especialitats de primària i infantil i la majoria de les d’FP. CCOO hem tornat a demanar que surtin les 5 famílies professionals industrials a oposició que el Departament no vol convocar aferrant-se al criteri de davallada de plantilla els darrers 3 anys. Al respondre amb el mateix argument hem reiterat la nostra petició i hem suggerit que es demani informe consultiu al Consell Català d’FP sobre la decisió presa pel Departament, ja que no dóna resposta a les necessitats de perfils professionals del teixit productiu. Davant aquesta petició han dit que consultarien amb la direcció general d’FP l’oferta d’especialitats atenent a altres variables com les polítiques educatives i laborals i les necessitats productives territorials.
El Departament informa que, després de les reunions amb els presidents/es de les comissions de selecció del procés anterior, volen intentar posar solució a alguns problemes que es van donar: algunes seus de les oposicions amb condicions precàries perquè els tribunals fessin la seva feina, criteris de correcció i part pràctica massa heterogenis, durada de les proves massa llarg, dates de les proves inadequades…

També informen que els agradaria avaluar la competència comunicativa i que s’estan plantejant de fer llegir el tema.

Ens informen que les persones membres dels tribunals del curs passat cobraran les assistències abans de finals d’any.

S’arriba a l’acord que NO es faran públiques encara les especialitats que surten ni el nombre de places fins que no hi hagi la redistribució final d’aquestes places.

En el torn obert de paraules, es planteja el problema de la manca de concreció sobre el procediment de gestió dels dos primers dies d’absència per motius de salut. El Departament diu que no tenen cap a altra informació que la que va posar Funció Pública a l’Atri, és a dir que s’ha d’agafar la baixa des del primer dia, i que no poden dir cap altra cosa. Creuen que és solucionarà, però, mentrestant, diuen que cal seguir el que diu l’Atri. CCOO els recordem que la nota de l’ATRI fa referència a una normativa de la qual n’estem excloses els/les docents. I que, a més a més, no entenem per què ara el Departament ha de seguir els criteris de Funció pública. CCOO seguim entenent que s’ha d’aplicar les instruccions d’inici de curs d’abans del 2012 que regulaven les absències per motiu de salut.

CCOO també demanen al Departament que treballi amb les facultats per trobar mesures que facilitin l’accés als màsters del professorat.

També volem saber el total de docents que el dia d’avui estan treballant sense el requisit del màster o de la capacitació pedagògica.

Per últim, demanem que a la relació de gent apuntada a la borsa docent quedi clar quines persones estan apuntades a la borsa docent sense el màster, i també la gent que està matriculada al màster però encara no el té.