Reducció 2 hores lectives per majors de 55 anys: Exigim-ho! Demana la teva reducció!

Reducció 2 hores lectives per majors de 55 anys:

Exigim-ho! Demana la teva reducció!

En la resolució que recull els criteris de confecció de plantilles per al curs 2018-2019 el Departament no ha inclòs la cobertura de la reducció de les dues hores lectives als i les majors de 55 anys. Recordem que aquest dret es va aconseguir en l’acord del 2005 que va signar CCOO en solitari.
L’Acord de govern 70/2016 de 31 de maig negava el reconeixement del dret per als cursos 2016-2017 i 2017-2018, acord que va ser rebutjat unitàriament per tots els sindicats perquè comportava una nova retallada de drets. Però el termini de suspensió del dret finalitza en data 1 de setembre del 2018 i per tant, un cop exhaurit, els i les majors de 55 anys tenen dret a gaudir de la reducció lectiva de dues hores tal i com es va signar en l’acord del 2005. CCOO va aconseguir aquest dret amb garanties, amb una previsió de la cobertura de les hores lectives i molts companys i companyes han pogut gaudir-ne aquests anys en el compliment estricte del dret fins que el Departament va decidir aplicar les “injustificades retallades”. Per tant, volem aclarir que, en contra del que expliquen altres sindicats, la suspensió i limitació del dret el va imposar unilateralment el Departament no posant els recursos necessaris incomplint l’acord del 2005.
Exigim al Departament el retorn d’aquest dret i que en el càlcul total de les plantilles inclogui la cobertura total d’aquestes hores lectives. Seguirem la lluita en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores perquè és només amb unes bones condicions de treball que podrem aconseguir una bona qualitat educativa.
En la línia de la defensa dels nostres drets us convidem a presentar una instància al Departament per demanar que en data d’1 de setembre se us reconegui el dret a gaudir de les dues hores de reducció lectiva als i les majors de 55 anys. Normalment ha estat fins al 31 de maig que podíeu demanar aquesta reducció. El Departament no ho ha contemplat i per això som conscients que la petició no és la convencional, però creiem necessari fer explícita la nostra lluita i defensar el que és nostre. A la pràctica i, donat que el nostre acord (2005) és vigent perquè cap part l’ha denunciat, a 1 de setembre ens trobaríem que teniu un dret conculcat. Entenem que el nou govern pot abordar la qüestió, ja que la crisi que va emparar aquesta i d’altres retallades ja s’ha superat.
Clica aquí per baixar-te el: model de sol·licitud