MUCE: La comunitat educativa en defensa de l’Educació Pública: Ni LOMCE, ni retallades

LA COMUNITAT EDUCATIVA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA: NI LOMCE, NI RETALLADES

Les entitats i organitzacions que formem part del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donem suport i compartim el manifest i els objectius de les mobilitzacions que la “Plataforma Estatal por la Escuela Pública” convoquen el proper 8 de maig de 2018.

El MUCE té com a objectiu defensar una educació pública, inclusiva, gratuïta, universal, catalana, de qualitat, integral, laica, coeducativa, democràtica i participativa, compensadora de desigualtats, enfocada a la igualtat d’oportunitats i adequadament finançada.
Les entitats i organitzacions que formem part del MUCE hem mantingut sempre una postura crítica, activa i bel·ligerant –manifestacions, vagues, boicot a les proves, comunicats, actes, …- contra la LOMCE i les retallades, i en defensa d’un sistema educatiu públic i de qualitat, finançat íntegrament amb recursos públics suficients i que vagi més enllà dels criteris de rendibilitat econòmica que volen imposar un model educatiu mercantilista, segregador, elitista i competitiu.
Igualment hem exigit que les mesures aplicades pel govern de la Generalitat d’acord amb la LOMCE siguin immediatament revocades.
Per tot això, donem suport al manifest i compartim els objectius de la mobilització que la “Plataforma Estatal por la Escuela Pública” convoca el proper dia 8 de maig contra la LOMCE i les retallades.
PER LA COHESIÓ SOCIAL: Tombem la LOMCE Revertim les retallades

Per una educació pública, laica, democràtica, coeducadora, catalana, equitativa i de qualitat.
Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)
Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) – Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) – Catalunya Laïca – Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) – Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) – Federació d’Educació de CCOO – Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) – Federació d’Ensenyament FETE-UGT – Front d’Estudiants (FdE) – Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – USTEC-STEs (IAC)