Manifestació en suport al Model Educatiu del nostre país

CCOO cridem a participar en la manifestació de Somescola el dissabte 17, a les 17 hores a Barcelona (Passeig de Gràcia/ Ronda Sant Pere).
Creiem important fixar uns objectius clars  per aquesta mobilització:

  • Impedir que s’afegeixi una nova segregació, la lingüística, a les que ja pateix actualment el nostre sistema educatiu, fruit de dècades de polítiques neo-lliberals i conservadores. Aquesta nova segregació, com tota la resta, recauria principalment sobre les filles i els fills de la classe treballadora.
  • Defensar el nostre model de convivència lingüística a l’escola com una tasca per a tota la comunitat educativa i tot el país, defugint de qualsevol intent de limitar-la o utilitzar-la en funció d’opcions polítiques, per molt legitimes que siguin.
  • Reivindicar el model d’immersió lingüística, com un model d’èxit, que ha demostrat la seva eficàcia pedagògica i social durant més de 30 anys on l’alumnat ha sortit amb un nivell competencial en les dues llengües cooficials.
  • S’ha de garantir el respecte a les llengües de les persones que conformem la comunitat educativa. Una comunitat educativa plurilíngüe, com el conjunt de la societat catalana