Concentració per la reducció de 2h lectives pels i les docents majors de 55 anys

CCOO i la resta de sindicats amb representació a la Mesa sectorial convoquen una concentració de delegats davant la negativa del Departament a recuperar la reducció de jornada pels i les docents majors de 55 anys


Demà divendres, 29 de juny, a les 11.00 hores, davant el Departament d’Ensenyament
Davant l’anunci d’un nou Acord de Govern que tornarà a deixar en suspens el dret dels funcionaris i les funcionàries a gaudir de la reducció de dues hores lectives dins del seu horari laboral a partir del curs vinent, els sindicats amb representació a la Mesa Sectorial (USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i UGT) convoquen a tots els delegats i les delegades sindicals, així com a tot el professorat afectat per aquesta nova retallada de drets, a una concentració davant del Departament d’Ensenyament el proper divendres 29 de juny a les 11h.
Es vol denunciar aquesta nova retallada sense justificació en base a que la pròpia normativa de pròrroga de pressupostos ja contemplava la cobertura d’aquesta reducció . Cal recordar, que és un dret adquirit l’any 2005 i que successius acords de govern han deixat en suspens amb l’excusa de la crisi. En concret, a la disposició addicional 47 de la Llei 4/2017 de 28 de març de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2017 es diu en el punt 3:

3. El Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’ampliar la partida destinada a incrementar les plantilles de docents a tots els centres escolars, per a permetre la reducció de la jornada laboral en dues hores lectives a la setmana als docents més grans de cinquanta-cinc anys.

Els sindicats presents a la Mesa Sectorial exigeixen la retirada de l’esmentat Acord de Govern i que es procedeixi al reconeixement d’aquest dret i a la cobertura d’aquesta reducció lectiva als centres, Els sindicats entenen que és qüestió de voluntat política i que, com en d’altres ocasions, s’hi poden destinar partides pressupostàries ara que el dèficit i l’equilibri pressupostari han millorat força segons les dades macroeconòmiques.