COMUNICAT DELS SINDICATS D’ENSENYAMENT

COMUNICAT DELS SINDICATS REPRESENTANTS DE LA MESA SECTORIAL D’ENSENYAMENT

Avui s’ha reunit la Mesa Sectorial d’Ensenyament. L’Administració ha exposat quines han estat les seves demandes, sobre recuperació de condicions laborals, al Departament d’Economia sense haver obtingut cap resposta concreta. Ens hem emplaçat a una altra Mesa abans del 15 d’octubre.
Davant que el Departament d’Ensenyament no ens ha assegurat que pel curs 2019-2020 s’aplicarà el retorn de la reducció de la segona hora lectiva, encara que ja s’introduïa en l’acord del 31 de gener, i que properament es començaran la negociació de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2019 on s’ha d’introduir una partida per a aquesta i altres mesures.

Els sindicats sotasignats volem comunicar que:

La reducció d’una segona hora lectiva per a tot el personal per a nosaltres és prioritària que s’apliqui per al curs 2019-2020.
Juntament amb altres mesures com la conversió dels terços de jornada en mitges, la reducció de ratios, la reducció de dues hores lectives als i les majors de 55 anys, la reducció d’hores de permanència del professorat de secundària, la reducció en el reconeixement del 1r estadi de 9 a 6 anys, un pacte d’estabilitat per al col·lectiu interí, la retirada del decret de provisió i perfils i de la intervenció de les direccions en la selecció del professorat, entre d’altres mesures les veiem també completament necessàries per als treballadors i treballadores dels centres educatius i per això, hem comunicat al Departament d’Ensenyament a la Mesa Sectorial d’avui 26 de setembre de 2018 i volem comunicar a tots i totes les treballadores del Departament d’Ensenyament que si no es satisfan les nostres demandes engegarem un conjunt d’assemblees als centres i mobilitzacions creixents sense descartar la vaga durant la tramitació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
USTEC·STEs(IAC)     CCOO     ASPEPC·SPS    UGT