CCOO Educació demana que la Religió surti del currículum i torni Educació per a la Ciutadania

CCOO Educació demana que la Religió surti del currículum i torni Educació per a la Ciutadania

El sindicat torna a reivindicar l’educació dels infants i el jovent en una cultura de no-violència que els prepari per a una convivència de pau com l’estat més humà.
Coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Ghandi, el 30 de gener se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Una data que pretén fer visible el treball que la comunitat educativa realitza, dia a dia, per promoure la resolució pacífica dels conflictes.
En aquest dia tan emblemàtic, CCOO va demandar una educació en valors allunyada del “militarisme” que intoxica el treball de la comunitat educativa, lliure del dogmatisme de l’Església catòlica i de les polítiques segregadores del Govern del Partit Popular.

CCOO segueix exigint que el dret a l’educació, l’educació laica i l’educació per a la ciutadania fonamentades a la Declaració Universal dels Drets Humans i en els Drets de la Infància els siguin els pilars que sostinguin una educació pública de qualitat. La llibertat de consciències, de creences i no creences, així com la llibertat en el seu sentit més ampli, la democràcia, la igualtat de sexes, la solidaritat, el respecte a la diversitat, la tolerància i la no-violència constitueixen la base per a una ciutadania democràtica, més responsable, crítica i solidària.

En aquest sentit, el sindicat exigeix al Govern la presència en el currículum de l’Educació per a la Ciutadania com a assignatura i com a contingut transversal al mateix currículum; la sortida del mateix de la catequesi de Religió; i la creació d’un marc polític i legal, adequadament finançat, per promoure als centres educatius projectes encaminats a la resolució pacífica de conflictes.