Adjudicacions d’estiu: cal menys arbitrarietat i més planificació_



Resum mesa sectorial

Ahir dimecres 18 d’abril, a la mesa sectorial, el Departament anunciava que, davant la dificultat de cobrir substitucions de les especialitats de Matemàtiques, castellà i català a secundària, les adjudicacions d’estiu inclouran la possibilitat que funcionaris de carrera del cos de mestres degudament habilitats puguin impartir aquestes especialitats a 1r i 2n d’ESO.
La previsió d’aquestes places  passarà  perquè el personal docent manifesti el seu interès a accedir i per una posterior entrevista que realitzarà la direcció en la fase prèvia de les adjudicacions. Si aquest mecanisme no aconseguís proveir la plaça, es faria pel procediment ordinari.
A CCOO  ens ha  sorprès la novetat d’incorporar mestres a places no cobertes de secundària  però  ja es veia venir.  Creiem que aquesta mesura excepcional que ara es veuen obligats a portar a terme respon a una mala gestió de la borsa. CCOO sempre hem exigit l’obertura de la borsa a totes les especialitats i de manera permanent. A més a més, el Departament ha endurit la normativa de la gestió de la borsa el que ha provocat que molta gent quedi exclosa (per exemple la impossibilitat de congelar el número de la borsa per motius de feina, entre d’altres).
CCOO proposem que s’esgotin totes les possibilitats per cobrir aquestes places per personal de secundària. A més el sistema d’entrevista és molt poc transparent, en canvi es podria optar per una comissió de serveis especial en la fase d’elecció si és realment necessari per garantir l’atenció de l’alumnat.
El Departament desestima les aportacions fetes per la part sindical i aplicarà la novetat anunciada en el proper procés d’adjudicacions provisionals. Des de CCOO denunciem de nou l’arbitrarietat del sistema establert a través de les entrevistes per les direccions dels centres, és un sistema poc transparent  que vulnera  els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que ha de tenir un lloc de treball públic.
Les dates provisionals de presentació de sol·licituds del procés d’adjudicacions provisionals d’aquest 2018 seran:
  • Personal funcionari de carrera: del 7 al 22 de maig de 2018
  • Personal interí: del 24 de maig al 7 de juny de 2018
  • Personal acollit a l’article 25 de la Llei 31/1995 de prevenció de riscos laborals: del 15 de maig a l’1 de juny, prèvia cita dels serveis territorials o Consorci d’Educació de Barcelona.
  • Personal que ha superat el procés selectiu de 2018: del 12 al 19 de juny de 2018.
Si vols estar informat del procés d’adjudicacions provisionals d’estiu i saber com s’ha de realitzar, si vols rebre avisos dels terminis de presentació de sol·licituds i la publicació dels resultats, si vols saber quins seran els requisits dels perfils de les places específiques… Omple el següent formulari i rebràs puntualment tota la informació referent a aquest procés. A més  podràs fer consultes concretes de la teva situació.
https://goo.gl/forms/g0efxHk9gB1t7OWa2.
En relació a les peticions de punts a negociar que vam presentar els sindicats representats a la Mesa, el Departament explica que, malgrat la seva voluntat de fer-ho, és impossible per la situació política que comporta, entre altres coses, la falta de pressupost.
CCOO hem demanat també la comissió de seguiment de l’acord del 31 de gener del 2017, perquè és aquest el mecanisme per vetllar pel seu compliment. Alguns punts de la comissió de seguiment s’hauria d’estar negociant, perquè és un acord ja signat i no té noves conseqüències pressupostàries: garantir les substitucions a 1 de setembre i els  3.000.000€ del pla de formació. CCOO seguirem insistint en la convocatòria d’aquesta comissió per garantir el compliment de l’acord i avançar en la negociació.
En el torn obert CCOO manifestem que tenim diferents peticions entregades per registre (petició mesa d’FP i d’inspecció i demanda de regulació de la prova d’idoneïtat per incorporar-se a la borsa després d’un expedient contradictori) de les que no hem rebut cap resposta. A la petició de quan està previst obertura de la borsa ens responen que el pròxim 26 d’abril. CCOO tornem a reclamar l’obertura de totes les especialitats.