CCOO per la plena homologació

CCOO i la resta de sindicats i patronals de la concertada presentem la sol·licitud d’homologació al Departament d’ensenyament 

Com venim insistint des de CCOO, d’acord amb la disposició transitòria segona de la Llei d’educació de Catalunya, ja hauria d’haver-se implementat l’homologació del professorat de la concertada, a nivell retributiu des del juliol del 2012 i en les condicions de treball des de juliol del 2017. Totes i tots sabem que això és lluny d’ésser una realitat.
La proposta de CCOO
Per CCOO, l’homologació ha d’incloure, si més no, els elements següents:
1- Horaris
24 hores lectives a infantil i primària i 19 hores lectives a la secundària.
2- Càrrecs i complements específics singulars.
Des del 2012 estan pendents d’abonar els complements específics singulars, tant els de càrrecs unipersonals com els de coordinacions (incloses tutories i especialistes), que beneficiaran a la pràctica totalitat de la plantilla.
3- Permisos, llicències, excedències i reduccions de jornada.
Homologació dels permisos, llicències, excedències i reduccions de jornada (inclosa la reducció horària per a majors de 55 anys).
4- Plantilles
Incrementar les plantilles actuals de manera que, de manera immediata, es doni compliment a la reducció horària i, posteriorment, s’acabin d’equiparar a les dels centres públics, prestant especial atenció als centres docents i llocs de treball d’especial dificultat i a aquells que, per l’entorn on es troben, són de complexitat màxima.
La proposta de les Patronals
Les Patronals demanaven la inclusió en la sol·licitud dels elements següents:
1- Homologació de plantilles.
2- Revisió dels mòduls de concert per tal que contemplin el cost real de les 
places escolars i es garanteixi de forma efectiva la gratuïtat de l’educació, com diu la LEC.
3- Pagament per part del Departament d’Ensenyament dels costos que pugui comportar l’extinció del Premi de Fidelitat (una extinció que, a diferència d’altres forces sindicals, CCOO seguim rebutjant).
L’acord
Analitzats els acords i desacords entre les parts, la sol·licitud d’homologació que finalment presentem al Departament d’ensenyament inclou totes les peticions de les Patronals i també les de CCOO, amb l’excepció de l’homologació de permisos, llicències, excedències i reduccions de jornada. Lamentem que la inclusió d’aquest punt hagi estat rebutjada de ple per la part Patronal i que la resta de sindicats s’hagin avingut a la seva supressió en el redactat final.