El Tribunal Suprem reconeix que l’aplicació del pacte d’Estadis discrimina les dones

El Tribunal Suprem ens dóna la raó.
La sala social del Tribunal Suprem ha decidit no admetre a tràmit el recurs de cassació que el Departament d’Ensenyament va presentar contra la sentència del Tribunal Superior de Catalunya (TSJC). Aquest Tribunal apreciava discriminació en l’aplicació que el propi Departament va fer en no concedir el pagament d’estadi a una treballadora d’un centre concertat.

Com ja us vam informar fa uns mesos (fes clic aquí per veure-ho), una treballadora d’una ecola concertada va presentar una demanda contra el seu centre i el Departament d’Ensenyament.
Entenia que l’aplicació del pacte d’estadis la discrimina com a  dona perquè se li va denegar el pagament. La raó era que no arribava al percentatge de jornada mínim en pagament delegat. per aquesta treballadora era impossible arribar-hi ja que estava en reducció de jornada per cura d’infant.
El TSJC va entendre que el pacte d’estadis, efectivament, atemptava contra els drets d’aquesta treballadora pel fet de ser dona. Sóm les dones en un 95% les que fem ús d’aquest dret i, per tant, les perjudicades.
Igualment, aquest fet entraria en conflicte amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i homes.
El Departament d’Ensenyament, lluny d’aplicar la sentència la va recórrer  al TS. Ara, aquest tribunal no admet el recurs i declara en ferm la sentència del TSJC, això vol dir, que no hi pot haver cap recurs. 
Aquesta sentència confirma allò que la Federació d’Educació ja va denunciar en el seu moment (llegui-ho aquí) i referma la postura que hem defensat en el seu moment: la necessitat de fer un nou redactat del Pacte d’Estadis.