Discapacitat en lluita

Dimarts, 10 d’abril, davant de Foment i a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona
CCOO i UGT convoquen concentracions del sector d’atenció a persones amb discapacitat per la dignificació de les seves condicions laborals
CCOO i UGT de Catalunya convoquen a totes les treballadores i treballadors del sector d’atenció a persones amb discapacitat, així com les pròpies persones treballadores amb alguna discapacitat i les seves famílies. Demà dimarts 10 d’abril, es durà a terme a una jornada de mobilització amb concentracions i dinar de germanor en defensa de la dignificació salarial i de condicions laborals en general tant de centres especials de treball (CETs) i centres d’atenció especialitzades a persones amb discapacitat.
Des de 2009, a penes hi ha hagut millores en cap dels diversos convenis del sector. Gairebé tots els treballadors i treballadores d’atenció a persones amb discapacitat tenen el seu sou congelat des d’aquest any i en alguns casos hi ha hagut pèrdues en les retribucions per l’antiguitat.
Els increments salarials assolits són miserables, o bé han estat a canvi de renúncies en les retribucions per antiguitat.
La responsabilitat d’aquesta situació la té per una banda l’Administració, que ha congelat els mòduls de subvencions i no exerceix un control efectiu sobre com s’usen aquestes subvencions. D’altra banda, les patronals han pervertit la finalitat social que originàriament tenia aquest sector.  L’han convertit en un negoci a base d’aprofitar-se de les subvencions públiques, explotar les plantilles d’atenció a les persones amb discapacitat i, en alguns casos, les pròpies persones amb discapacitat. Això és especialment greu amb l’aparició de les anomenades “empreses multiserveis” que ocupen una quota important d’activitat fent serveis a la comunitat, sovint mitjançant licitacions públiques
Com a protesta per aquesta situació, CCOO i UGT convoquen una concentració davant de Foment del treball a les 12 hores, un dinar de germanor al parc de la Ciutadella a les 14 hores i una concentració davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, a les 17.30 hores del dimarts 10 d’abril.
agenda:         dimarts 10 d’abril de 2018
                     
a les 12.00 hores
                      davant Foment del treball, via Laietana, 32. Bcn
                      a les 14.00 hores
                      Parc de la Ciutadella
                      A les 17.30 hores

                      Plaça Sant Jaume
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies