Per què s’amaga el Govern de la Generalitat?

CCOO reclama al Govern de la Generalitat que no s’amagui davant la vaga convocada al sector públic el 12 de desembre

PER QUÈ S’AMAGA EL GOVERN DE LA GENERALITAT?
CCOO ens preguntem on és el Govern de la Generalitat, per què s’amaga i per què demostra aquesta manca de respecte tan gran per les treballadores i els treballadors de la Generalitat.
Davant l’escalada de la conflictivitat, el Govern està desaparegut. Es van anunciant i succeint conflictes i vagues a tots els àmbits dels serveis públics de la Generalitat. Fa 27 dies que CCOO i els altres sindicats ens vam aixecar de la Mesa General de Negociació com a resposta a la proposta insultant que ens van presentar. Des d’aquell dia, no hem tornat a saber res del Govern. Segueix amb l’estratègia dilatòria habitual dels darrers temps. Tota la funció pública, en peu de guerra, i el Govern, desaparegut, com si no anés amb ells.
CCOO, conjuntament amb UGT, hem convocat una vaga general de 24 hores per al dia 12 de desembre per reclamar el retorn de les pagues robades. Vam anunciar la vaga el passat 12 de novembre, i vam registrar la convocatòria el 19 de novembre. Mentre registràvem la vaga, el conseller Puigneró anunciava que farien una nova oferta de retorn de les pagues.
Ja fa més d’una setmana d’aquest anunci i encara no en sabem res. On està el conseller?
Hem demanat una reunió amb el vicepresident i conseller d’Economia, i no tenim resposta. Hem demanat reunió al President Torra, i tampoc hi ha resposta. Per què s’amaga el Govern? Per què no vol saber res del personal que fa funcionar els serveis públics?
No es tracta d’una manca de respecte als sindicats. No es tracta d’una manca de respecte a CCOO. La falta de respecte del Govern és a les persones, és contra la dignitat de les treballadores i els treballadors.
El Govern es nega a complir el compromís signat fa més d’un any de pagar “un mínim del 10% de la paga de 2013” durant el 2018. Aquest “mínim” suposaria uns 50 milions d’euros, a disposar d’un pressupost de la Generalitat que per a aquest any 2018 és de 38.000 milions d’euros. ¿Es pensa el Govern que ens podem creure que no poden pagar aquest any, almenys, aquests 50 milions? Ni 100 milions? De veritat no volen pagar aquest “mínim”? Per què?
El passat 28 d’agost, el Govern va licitar contractes de serveis relacionats amb les noves tecnologies i la digitalització per un total de 889 milions d’euros. Això, a proposta del mateix conseller que ens va proposar tornar-nos les nostres pagues en 8 anys perquè diu que no hi ha diners per a les pagues. La paga d’un any suposa un import aproximat de 500 milions d’euros. CCOO entenem que la digitalització no ha de passar per davant de les persones.
Pensa el Govern que la digitalització del país han de pagar-la els empleats i les empleades públiques?
No creu el Govern de la Generalitat que la gent treballadora té dret a cobrar el seu salari a canvi de la seva feina?