El Govern fa efectiu l’increment retributiu pel 2018 i el cobrament del 100% en cas de baixa

El mateix dia que CCOO es concentra davant del Palau de la Generalitat per exigir-ho

Ahir, 16 d’octubre, delegats i delegades de l’Àrea Pública de CCOO (educació, sanitat i Generalitat) ens vam concentrar davant el Palau de la Generalitat, a Barcelona, per exigir al Govern complir amb els acords signats.
Fa un mes, a la Mesa General de Negociació, el Govern i CCOO vam signar l’acord de recuperació del dret a percebre el 100% de salari en cas d’IT (incapacitat temporal) per a les treballadores i treballadors de la Generalitat de Catalunya.
Han anat passant les setmanes i el Govern no ha fet la seva feina amb diligència. El Govern de la Generalitat va córrer per retallar els drets i retribucions dels empleats públics i mai té pressa quan es tracta de resoldre i actuar a favor dels seus treballadors i treballadores.
El retard en fer efectiva la recuperació del dret de cobrar el 100% en cas d’IT ha suposat seguir castigant les persones pel fet de posar-se malaltes, amb una situació injusta i discriminatòria que afecta, d’entrada i de manera directa, a 160.000 persones.
CCOO entenem que no hi havia excusa per no haver publicat encara el decret d’IT, i per això ens vam concentrar, ahir 16 d’octubre, per exigir al Govern que ho fes de manera immediata i es publiqui al DOGC ja.

Finalment, aquest mateix dia, el Govern ha aprovat un decret llei per fer efectiu l’increment de l’1,95% de les retribucions del 2018  i la percepció del 100% de les retribucions des del primer dia per incapacitat temporal. 

Totes aquestes mesures han estat fruit de la pressió i de la capacitat dels sindicats de classe per arribar a acords en benefici dels i les treballadores públiques i ha calgut, un cop més, la pressió i la mobilització de CCOO per aconseguir veure-les al DOGC. 

CCOO seguirem liderant la lluita per recuperar tot allò que és de les treballadores i els treballadors de la Generalitat, per la via de la negociació i per la via de la mobilització.

Així mateix, CCOO mantenim l’exigència que es retornin les pagues i la resta de drets, de recuperar el poder adquisitiu perdut i millorar-lo. CCOO considerem una vergonya que la Generalitat de Catalunya sigui l’única administració de l’Estat que manté segrestades les pagues del 2013 i 2014 als seus treballadors/ores.