El Fòrum Social del Baix Llobregat en defensa de l’escola catalana

EL FÒRUM SOCIAL DEL BAIX LLOBREGAT*
EN DEFENSA DE LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE L’ESCOLA CATALANA

*CCOO Educació forma part d’aquest Fòrum
Baix Llobregat, 13 de febrer de 2018
Des de ‘1 d’octubre s’ha orquestrat una campanya de desestabilització de l’escola catalana per donar cobertura a una posterior reforma i intervenció des de l’Estat. La immersió lingüística, els continguts d’història o geografia o la formació d’un esperit crític estan en el punt de mira.
La Mesa de l’Educació del Fòrum Social del Baix Llobregat rebutja les acusacions d’adoctrinament, incitació a l’odi que s’han llançat sobre els docents i el qüestionament del model d’escola del que ens hem dotat col·lectivament des de l’inici de l’etapa democràtica.
La Mesa posa de manifest que la judicialització de la convivència als centres educatius no és el mètode adient per resoldre els conflictes que conviuen a l’escola, un espai habitual a la resolució i gestió positiva dels conflictes i als projectes de convivència i mediació.
Les escoles i el Departament ofereixen vies de resolució de conflictes dialogades a través del tutor, equip directiu, consell escolar, inspecció i la pròpia direcció dels Serveis Territorials. Cal que el departament treballi en un protocol d’actuació en casos d’acusacions incitació a l’odi i adoctrinament.
Escola catalana és i ha estat sempre un exemple de cohesió social a Catalunya. No tolerarem que es posi en dubte el compromís dels i les docents catalanes amb l’educació dels nostres infants i joves en els valors universals del respecte, la pau i la tolerància.
Defensem el model educatiu públic de Catalunya perquè és un model consolidat fruit d’un ampli consens social i que la seva aplicació ha demostrat, a travès de tots aquests anys, una acceptació generalitzada. El model lingüístic català es fonamenta en la promoció de la igualtat d’oportunitats i de la cohesió social garantint la convivència entre totes les persones sigui quina sigui la seva procedència.
Ens solidaritzem amb els companys i companyes afectats i amb tot el professorat dels centres afectats, i fem una crida a la comunitat educativa a sumar-s’hi. Exigim que s’aturi la criminalització del professorat.
Notícia a la premsa: