Concentració a Montgat: la concessió del manteniment de jardineria ha de tenir en compte criteris socials

Dijous, 25 de gener, a les 19.00 hores, a la plaça Alcanar de Montgat
CCOO i el Comitè d’empresa d’Urbacet denuncien que l’Ajuntament de Montgat canvia les condicions de la concessió del manteniment de la jardineria i posa en perill el caràcter social que fins ara havia tingut aquesta concessió
La Federació d’Educació de CCOO i el Comitè d’Empresa d’Urbacet convoquen una concentració a la plaça Alcanar (al costat de la biblioteca) de Montgat el proper 25 de gener, a les 19 hores. L’acte es té com a objectiu denunciar la decisió de l’Ajuntament de Montgat d’obrir la concessió del manteniment de jardineria i mobiliari a tot tipus d’empresa.
D’aquesta manera, entren en la licitació tots tipus d’empresa multiserveis i es posa en perill el caràcter social que fins ara havia tingut la concessió. Fins aquest moment, la concessió s’havia fet a centres especials de treball (CET) que tenen com a objectiu facilitar la integració al món laboral de persones amb algun tipus de discapacitat.
Tant CCOO com el comitè d’empresa lamenten la pèrdua del valor social que implica la decisió de l’Ajuntament i que només beneficia a les grans companyies de multiserveis.
La Federació d’Educació defensa la contractació inclusiva per facilitar l’ocupació de persones amb discapacitat amb especials dificultats en la línia de la nova Directiva europea sobre contractació pública que habilita la possibilitat de realitzar contractes públics que tinguin com a principal finalitat la inclusió laboral de persones amb especials dificultats d’ocupació. Tanmateix es reclama la via d’introduir reserves de contractació a centres especials de treball, incorporar exigències de solvència tècnica específica, o incloure criteris d’adjudicació o condicions d’execució de caràcter social.