Concretades les places d’estabilització d’oposicions docents fins al 2022

CONCRETADES LES PLACES DEL PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ FINS AL 2022

A la mesa tècnica del dimecres 28 de febrer, el Departament ha presentat un calendari de la previsió de places per cossos a oferir en les convocatòries del 2018 fins al 2022. Les places concretades responen al procés d’estabilització i consolidació de llocs de treball sense comptar les que es generaran de la taxa de reposició (jubilacions).
Al quadre adjunt podeu veure la proposta concreta. CCOO, un cop fet l’estudi de places i la seva distribució, considerem que és un punt de partida acceptable, tenint en compte que és una previsió i que, en el transcurs tant de la negociació com de l’execució del procés, es podrà  anar revisant.
 
PREVISIÓ DE PLACES A OFERIR EN LES CONVOCATÒRIES DEL 2018 AL 2022 
CCOO hem proposat que en les properes convocatòries es variï l’ordre de les proves, fent que la presentació i la defensa de la unitat didàctica i la programació passin a ser la primera prova. El Departament comenta que ho poden fer i que ho han estat estudiant; però la proposta comportaria problemes importants de calendari perquè  la defensa de la unitat didàctica i de la programació són proves individuals. També consideren que les oposicions ja estan configurades per afavorir a qui tingui experiència, insistint molt en el nou plantejament del cas pràctic. CCOO no compartim aquesta visió idealitzada i reclamem que a les properes convocatòries el cas pràctic s’adeqüi realment a la pràctica docent i les instruccions siguin molt més clares.
CCOO, entenem que la lluita contra la temporalitat i la incertesa que pateix el personal interí i substituït exigeix garantir el compliment de l’acord signat el 16 de juny per CCOO i UGT per reduir fins al 8% la taxa d’interinitat, garantint un lloc de treball estable, en millors condicions i amb independència de criteris subjectius i arbitraris. Amb el mateix objectiu hem demanat dades sobre el personal interí per analitzar un possible pacte de continuïtat d’aquell que tingui més temps treballat, mentre es desenvolupa el procés d’estabilització i consolidació.
Pel que fa al calendari, reiterem que l’abril no és la data més adient per la realització de les proves i reclamem estudiar altres propostes. Recordem que els problemes administratius els provoca el mateix Departament amb la gestió de les adjudicacions d’estiu.
Les oposicions que es portin a terme a partir del 2019 es poden veure afectades per la publicació del Reial Decret 84/2018 de 23 de febrer. Una norma amb la qual CCOO no podem estar satisfets, ja que no s’han acceptat les nostres propostes i seguirem exigint al Ministerio un canvi de posicionament al respecte.
Finalment, des de CCOO hem emplaçat al Departament a anar avançant en la negociació, per poder fer realitat els terminis previstos i la negociació real amb les organitzacions representants del personal docent.