5 d’octubre: Dia Mundial dels i les Docents

5 d’octubre: El Dia Mundial dels i les Docents reclama la millora de les condicions del professorat amb la intenció de 2030

Amb el lema “El dret a l’educació implica el dret a docents qualificats/des”, avui hem de recordar que aproximadament 264 milions de nens, nenes i joves a tot el món segueixen exclosos de l’educació. Es necessiten 69 milions de docents més.
El Dia Mundial dels i les Docents (DMD), que se celebra el 5 d’octubre de cada any, és un moment important per a tota la comunitat educativa. És una oportunitat de retre homenatge a la professió docent i de promoure la Recomanació de la OIT/Unesco relativa a la situació del personal docent de 1966, així com la Recomanació de la Unesco sobre la condició del personal docent de l’ensenyament superior de 1997. Complementats per les directrius de política de la OIT sobre la promoció del treball decent per al personal del sector de l’educació de la primera infància, aquests instruments conformen la normativa internacional sobre la professió docent.