Suport a les mobilitzacions del dimarts 17 d’octubre

Llibertat Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

CCOO de Catalunya reclama la llibertat immediata per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, acusats de sedició per organitzar manifestacions el dia 20 de setembre.

Els drets i llibertats polítics, d’opinió, d’expressió, de reunió, de mobilització són inalienables.
El dia 20 de setembre, CCOO de Catalunya també va sortir al carrer davant la intervenció de l’autogovern de Catalunya i de la detenció i encausament de diversos càrrecs polítics. Considerem que les institucions democràtiques són imprescindibles per garantir drets i serveis públics i necessàries per a la cohesió social. 
Manifestem una gran preocupació per les mostres de regressió democràtica que es van accentuant en els darrers anys. Tornem a reclamar la derogació de la Llei Mordassa i dels articles franquistes del Codi penal.
Denunciem la irresponsabilitat d’atiar el conflicte institucional i polític de Catalunya amb actuacions penals. Seguim proposant vies de negociació per resoldre els conflictes polítics.
CCOO de Catalunya dona suport a les mobilitzacions convocades per a avui, dimarts 17 d’octubre, en el marc de la Taula per la Democràcia:
  • Concentració a les 12 h davant de centres de treball i ajuntaments,
  • A les 20 h manifestació a l’avinguda Diagonal, des de passeig de Gràcia fins a Francesc Macià, de Barcelona. 
CCOO manté les assemblees convocades avui a Via Laietana per la recuperació salarial i ocupació de qualitat, preparant l’ofensiva per als convenis i les pensions. A les 12.00 h ens unirem a la concentració de Plaça de Sant Jaume, a Barcelona.