Ja tenim la resolució de convocatòria d’oposicions a sobre la taula

Mesa sectorial de negociació de personal docent no universitari del 10 de novembre

Ja tenim la resolució de convocatòria d’oposicions a sobre la taula 

Avui hem tingut reunió ordinària de la Mesa sectorial. L’ordre del dia era la resolució de convocatòria de les oposicions i un altre referent al procés selectiu de directors i directores.
Pel que fa al primer punt podem confirmar, en termes generals el calendari que ja hem fet públic. Hem de lamentar que en un primer moment USTEC hagi volgut reobrir el tema, demanant endarrerir més la seva concreció, basant-se en una possible negociació estatal. Tant la resta de sindicats com el Departament hem tingut clara la necessitat de tirar endavant amb els terminis compromesos.
Pel que es refereix a aspectes concrets de la convocatòria us podem informar de:
  • El termini de presentació de sol·licituds serà orientativament de l’1 al 20 de desembre, en el mateix termini també es podran presentar les sol·licituds per formar part com a vocal voluntari al tribunal.
  • Pel que fa a l’accés a les places d’arts plàstiques i disseny no es demanarà com requisit el màster.
  • El certificat d’excepció de català o castellà també es podrà entregar al tribunal. 
  • Les proves s’iniciaran aproximadament a mitjans d’abril i la data concreta es farà pública, com molt tard, quan es publiqui la llista definitiva d’admesos.
  • Les proves d’idiomes  estrangers s’han de fer en l’idioma corresponent.
  • Se simplificaran alguns tràmits administratius.
  • Els terminis per reclamar contra la fase d’oposicions i per presentar nous mèrits s’incrementa de 24 a 48 hores.
  • Es defineix la prova d’accés a la EOI amb dues modalitats diferents (mateixa especialitat o canvi d’especialitat)
  •  D’acord amb l’ordre que regula la formació no presencial o semi té un límit de 10 hores setmanals.
CCOO hem demanat que es concreti de manera més explicita els criteris de correcció dels tribunals. El Departament s’ha compromès a incrementar la coordinació dels presidents de les comissions de correcció per poder consensuar criteris. 

Resolució convocatòria de directors/es

En aquest tema, la proposta no incorpora modificacions significatives respecte a les últimes convocatòries.  La convocatòria inclourà 336 places vacants,253 a escoles, 59 a instituts, 18 a centres d’adults, 4 a instituts-escoles i 1 escola d’arts, 1 ZER
Com novetats, el calendari s’avança una mica perquè els seleccionats puguin fer la formació especifica amb més antelació al final de curs i dins del contingut del projecte de direcció s’haurà d’incloure “el plantejament de l’atenció a l’alumnat en el marc d’un sistema inclusiu”
Pel que fa a la composició de les comissions de selecció, el departament ha proposat que a les escoles amb menys docents el total de membres sigui de cinc (tres per l’administració i dos comunitat educativa).
CCOO i la resta de sindicats hem reiterat la nostra oposició a aquest sistema de selecció recollit al decret de direccions, i no hem volgut entrar en aquell moment en valoracions sobre les novetats.
Al torn obert la part sindical hem insistit en la necessitat de continuar les negociacions pel que fa al conjunt de l’oferta pública, en compliment de l’acord de reducció de la temporalitat fins al màxim d’un 8%. Igualment hem insistit en la necessitat de suport per part del Departament pel que fa a la llibertat de càtedra dels docents.
CCOO també hem insistit en la necessitat de concretar els aspectes formatius de l’acord de 31 de gener (signat per CCOO, USTEC i UGT), i estem pendents de la resposta del Departament.