Les escoles d’adults públiques protesten avui pels incompliments del Departament d’Ensenyament

Avui divendres, 3 de febrer, a les 11.00 hores, representants de mestres de les escoles de persones adultes de Catalunya es concentraran davant del Palau de la Generalitat, a Barcelona. Lliuraran un escrit en el qual reclamen engegar un procés de debat sobre l’ensenyament d’adults a Catalunya que permeti un nou impuls a l’educació de persones adultes, i protesten per l’incompliment del Departament d’Ensenyament dels compromisos referents als recursos necessaris per implementar el nou finançament de programes amb Fons Socials Europeus (FSE). Després, els representants de les escoles d’adults de Catalunya aniran a registrar la carta al Parlament de Catalunya.
La Mesa de l’Educació Pública de Persones Adultes de Catalunya (integrada pels sindicats d’ensenyament CCOO, USTEC i CGT i per representants de l’assembles de professorat dels centres) constata que és urgent una revisió dels actuals continguts i recursos per atendre les noves necessitats socials de la població. En aquest sentit es va dirigir a la Conselleria i també a la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya: amb la Comissió del Parlament es va reunir el mes de desembre perquè engegués aquest debat i perquè fessin les gestions necessàries davant la Conselleria per atendre les demandes referides al nou finançament europeu.
Unes dades sobre el nou finançament europeu 
Per sorpresa el passat mes de maig la Conselleria va informar als centres que a partir del setembre del 2016 una part dels programes que realitzen les escoles d’adults serien cofinançats amb els FSE, amb les obligacions de paperassa que això comporta. Des de les escoles es va demanar que dels diners que anaven a arribar, el Departament es comprometés a completar de les dotacions d’administratius/ves per tal que hi hagués un per centre (hi ha centres sense cap) i que es fes un programa informàtic específic per la nova realitat que simplifiqués la feina. Així mateix, es demanava que les dotacions d’ordinadors es fessin arribar a tots els centres perquè la demanda de COMPETIC continua creixent i no es tenen els mitjans ni les hores per poder atendre-la. I, per últim, que s’ajudés en el material per a alumnes.
La Conselleria va respondre que, efectivament, era conscient de la multiplicació dels tràmits que els FSE demanen, que tenia fet l’estudi d’aquestes necessitats des del passat juny i que seria imminent l’arribada de les hores per administratius. Fins el dia d’avui ha incomplert; de la resta de punts no hi ha cap resposta.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.