Concentració davant del Departament d’Educació per la retirada de les mesures en les adjudicacions d’estiu i la borsa de treball

Els sindicats de la mesa sectorial d’ensenyament públic no universitari manifestem el nostre rebuig a les noves mesures que el Departament vol dur a terme en les adjudicacions d’estiu d’enguany, així com a les modificacions en la borsa de docents. Per aquest motiu hem convocat una concentració de delegats i delegades el dimarts 9 de maig a les 11.30 h a les portes del Departament. Volem exigir així la retirada immediata d’aquestes mesures presentades abans de la publicació definitiva de la normativa.


CCOO, USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, UGT


DOCUMENT QUE ENTREGUEM AL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT:



En nom i representació del sindicats de la Mesa Sectorial de personal no universitari del Departament d’Ensenyament: USTEC-STEs (IAC), CCOO, ASPEPC-SPS i UGT

EXPOSEM

Volem expressar unitàriament el nostre total rebuig a les noves mesures que el Departament d’Ensenyament vol implementar en les adjudicacions d’estiu d’enguany i que sobre tot afecten al personal interí:
1. No nomenar i per tant no donar d’alta a la Seguretat Social al personal interí que a 1 de setembre estigui en situació d’Incapacitat Temporal o de permís de maternitat fins que la persona es doni d’alta. No acceptem aquest canvi en les condicions laborals ja que deixa sense vincle laboral persones que poden fer molts anys que estan treballant per la mateixa empresa, que a més és una Administració Pública i que l’únic que han fet és posar-se malalt o tenir una criatura.
2. Treure el motiu per no ésser nomenat amb una substitució a que tingui un altre lloc de treball.
3. Obligar al personal interí i substitut que té serveis prestats a realitzar com a mínim 30 peticions.
4. L’Administració en comptes de fer de garant dels principis de mèrit, igualtat i transparència adjudicant en fase d’elecció les vacants, aprofundeix descaradament en un sistema arbitrari que possibilita la tria i proposta del professorat per part de les direccions dels centres educatius omplint de currículums i d’entrevistes de treball l’adjudicació de llocs públics.

DEMANEM

Que la publicació de la normativa NO contingui aquestes mesures presentades per l’Administració a la Mesa Sectorial del 29 d’abril.
A LA DIRECCIÓ GENERAL DEL PROFESSORAT I CENTRES PÚBLICS

FOTOS DE LA CONCENTRACIÓ