Sabeu quan teniu dret a reclamar estadi de promoció docent?

Coneixeu què us cal per assolir-lo?
Quina formació heu de tenir? 

Recordeu que es tracta d’un complement específic que retribueix l’experiència en l’exercici de la funció docent condicionat a la formació, la promoció i l’especialització de la trajectòria professional en el centre. 

L’any 1994 es reconeixien els estadis als funcionaris no universitaris amb la signatura de CCOO i l’oposició d’USTEC, el sindicat majoritari a la pública. Des d’aquell moment, CCOO va lluitar per fer extensiu aquest complement a la resta de col·lectius docents, sent el 2006 l’any en què fruit de la negociació responsable de CCOO, es signava l’Acord d’Estadis per a la concertada, amb l’oposició d’USOC, sindicat majoritari de la concertada, que va impugnar judicialment, sense èxit, l’esmentat Pacte d’Estadis.
Quins són els requisits previs a la sol·licitud? 
Haver exercit docència en un centre concertat, almenys durant 6 cursos acadèmics complets, i durant aquest període acreditar un total de 110 punts, 60 dels quals corresponen als serveis prestats i 50 als àmbits de formació i/o el desenvolupament de funcions específiques.
Qui fa el reconeixement del nou estadi? 
Quan el docent considera que reuneix les condicions per assolir un nou estadi, ho ha de sol·licitar per escrit a la titularitat del centre, tot aportant els justificants que acreditin els mèrits al·legats. La titularitat és qui resol i comunica al Servei de Pagament Delegat la relació del professorat a qui hagi reconegut un nou estadi, juntament amb la concreció de les activitats valorades per al reconeixement de l’estadi. 
Els efectes econòmics seran a partir de la nòmina del mes següent al de la comunicació. Si el treballador o treballadora no fa la sol·licitud en el termini corresponent, no es contempla la possibilitat de reclamació amb caràcter retroactiu. Ara bé si la sol·licitud es duu a terme en el termini i dates adequades, en cas d’endarreriment en la notificació a Pagament Delegat, serà el titular del centre qui hagi de fer-se càrrec de les quantitats que se’n derivin. 
Recordeu que, recentment, el Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO Catalunya ha guanyat un recurs al TSJC sobre la discriminació que pateixen les dones que redueixen jornada per cura d’infant en demanar els seus estadis. Podeu trobar la informació aquí:
Tota la informació sobre la baremació de la formació i experiència docent al Full d’Actualitat
VINE I LLUITA AMB NOSALTRES!

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.