Autoescoles: signades les taules salarials

Amb data 23 de maig de 2017 s’ha dut a terme la signatura de la revisió salarial del XXII Convenio Nacional de Autoescuelas per als anys 2015 i 2016. L’acord ha estat subscrit per les organitzacions sindicals CCOO, FeSP-UGT i USO, i per la Patronal representada en la Mesa Negociadora CNAE. 

La Federación de Enseñanza de CCOO, coneixedora de la situació del sector, valora de manera positiva l’acord assolit després d’un procés negociador que s’ha allargat de manera excessiva a causa de la proposta de partida de la Patronal: congelació per a 2015 i una insuficient pujada del 0,5% per a 2016.
Finalment, gràcies a l’esforç de les parts negociadores, ha estat possible una signatura que comporta una pujada de les condicions salarials, desblocant la sistemàtica congelació que s’estava produint. A més, CCOO ha deixat constància de la necessitat d’un canvi de rumb en properes negociacions.
Les pujades, que seran d’aplicació després de la seva publicació al BOE, suposen una actualització salarial que afecta a 30.000 treballadors i treballadores del sector. Queda reflectida de la següent manera:
  • Pujada salarial per a 2015: 0,3%
  • Pujada salarial per a 2016: 1%
La suma d’aquestes pujades salarials suposa una mica més de l’1,3% sobre els salaris actuals.
Recordem que aquesta pujada salarial té caràcter retroactiu i, per tant, les empreses hauran de pagar els endarreriments de 2015 i 2016 a partir de la data de publicació al BOE.
Aquesta revisió ens permet continuar amb la negociació per a la revisió de l’any 2017 sense condicionants d’anys anteriors.
Cliqueu aquí per llegir les taules salarials 
completes amb totes les categories, clica aquí:
Després de la signatura de l’acord sobre les taules salarials, totes parts van redactar un manifest en el que es reclama a l’Administració pública una oferta pública de places d’examinadors i examinadores amb caràcter d’urgència ja que el nombre de persones que ara mateix estan desenvolupant aquesta funció és clarament insuficient.