Avui dimarts 10 d’octubre, la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs que CCOO va presentar contra la sentència del jutjat social número 27 de Barcelona. 

Aquest recurs estima que, efectivament, la treballadora de l’escola concertada té raó quan reclama un segon estadi que li és denegat per part del departament d’Educació al·legant que no arribava al mínim del 80 % de jornada a pagament delegat com a mitjana els darrers 6 anys.
Aquesta treballadora no podia arribar a aquest mínim ja que tenia una reducció de jornada per cura de fill. Aquí està la clau de la demanda.
En la seva argumentació, el TSJC diu que, efectivament, l’Acord d’Estadis discrimina les dones ja que són elles les que majoritàriament demanen reducció de jornada per cura de fills. Això entraria en conflicte amb la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i homes.
Aquesta sentència confirma allò que la Federació d’Educació ja va denunciar en el seu moment (llegui-ho aquí) i referma la postura que hem defensat en el seu moment: la necessitat de fer un nou redactat del Pacte d’Estadis
La Federació d’Educació seguirem lluitant pels drets dels treballadors i les treballadores de l’escola concertada.

Vine i lluita amb nosaltres!
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.