En relació a la resolució sobre els concerts educatius aprovada al nostre darrer Congrés, i que algunes organitzacions sindicals i patronals estan interpretant de forma esbiaixada, volem realitzar alguns aclariments. 
CCOO de Catalunya sempre hem defensat una educació pública, laica i de qualitat per al conjunt de la ciutadania, independentment dels seus recursos econòmics. Considerem que és la millor opció per aconseguir tant una societat inclusiva i més igualitària, com l’homologació de les condicions laborals del conjunt de treballadors i treballadores de l’educació.
El nostre darrer Congrés ha ratificat aquesta línia i ha decidit crear una comissió d’estudi per assegurar que qualsevol modificació dels concerts educatius actuals, no suposi cap pèrdua de condicions laborals.
L’objectiu de les CCOO ha estat, i serà sempre, la defensa de les condicions laborals de tots els treballadors i les treballadores. En el cas de la concertada ho hem demostrat reiteradament: acord estatal del pagament delegat, com a garantia jurídica dels salaris del personal docent (1985), acord d’analogia retributiva amb la pública (2001), pacte d’estadis (2006) que aplicava el pacte assolit a la pública l’any 1994… Igualment, hem defensat els treballadors i treballadores de l’escola concertada, negant-nos a signar el Xè Conveni, el de les renúncies, exigint l’homologació de les condicions laborals, la planificació i el manteniment dels llocs de treball.
Però també defensem els drets dels treballadors i treballadores en pagament delegat quan aconseguim millores a la Mesa General d’Empleats Públics, on CCOO som el sindicat majoritari, que per l’analogia retributiva s’apliquen a l’escola concertada.
Per tot això, els treballadors i treballadores de l’escola concertada, sempre ens trobaran al seu costat per la millora de les seves condicions laborals. De la mateixa manera que ens trobaran sempre en la lluita quan calgui defensar-les dels atacs de les patronals i dels governs. I ha estat una llàstima que, en moltes ocasions, haguem trobat a faltar a altres organitzacions sindicals.
Ens entristeix veure com algunes organitzacions sindicals, en connivència amb les patronals, intenten estendre el mite de què CCOO treballem contra la concertada. Com si els interessos de les patronals de la concertada i els dels seus treballadors i treballadores fossin els mateixos.
Per CCOO la lluita pel dret universal a l’educació va lligada  indissolublement a la lluita per millorar les condicions de treball de totes i tots els professionals d’aquest àmbit. Ser un sindicat de classe ens fa ser més forts i més útils, també per defensar a les treballadores i treballadors de l’escola concertada.
Que no t’enganyin, lluita amb nosaltres!

Descarrega aquí el comunicat (pdf)
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.